Setmanari d'informació local - 138 anys

El Teatre del Mar acollirà l'homenatge a Aurora Picornell i les roges del Molinar

El Grup Blanquerna i Es Molinar en Moviment organitzen el tradicional homenatge a Aurora Picornell i les roges del Molinar en el 82è aniversari del seu assassinat en mans dels franquistes. Segons els organitzadors, l'acte pretén, per una banda, «recordar i homenatjar les militants comunistes» i, per altra, «fer valdre i donar veu a les lluites actuals».

L'acte serà el pròxim divendres 4 de gener a les 19:00 hores al Teatre del Mar del Molinar (Carrer de Llucmajor, 90). Hi intervendran Aurora Jhardi, Tinenta de Batle de Palma i Montserrat Venturós, Batlessa de Berga; 'Vers Endins' serà l'encarregat de posar música a l'acte.

Qui varen ser les 'roges del Molinar'?

Les roges des Molinar varen ser afusellades el 5 de gener de 1937. Eren un grup de dones que vivien al barri del Molinar de Palma: Aurora Picornell, que va néixer l'any 1912 i fou afusellada al cemeneiri de Porreres, amb Catalina Flaquer Pascual i les seves filles Antònia Pascual Flaquer i Maria Pascual Flaquer, i Belarmina González Rodríguez.

D'Aurora Picornell s'ha dit que era la Passionària de Mallorca. Fou una de les principals dirigents del Partit Comunista d'Espanya, i havia militat a la Lliga Laica de Mallorca i al Socorro Rojo, també va ser companya de l'agent internacional comunista Heriberto Quiñones, que també fou assassinat. Un destí semblant seguirien els pares i els germans d'Aurora Picornell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.