Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell crea la marca 'Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial' per a promoció turística

26883

El Consell de Mallorca ha creat, a través del Consorci de la Serra de Tramuntana, la marca 'Serra de Tramuntana Mallorca Patrimoni Mundial' per a promocionar i difondre (tant a l'Illa com en l'exterior) productes agroalimentaris, béns, serveis de promoció turística, activitats econòmiques, sostenibilitat del territori i pràctiques de responsabilitat social corporativa.

El Departament de Territori i Infraestructures del Consell ha informat aquest divendres que es distingeixen tres categories que poden optar per a formar part de la marca que són agricultura, patrimoni i amics.

En termes més concrets, es troba, d'una banda, l'agricultura amb els productes com l'oliva, el vi, l'aigua i productes d'horta, entre altres, i per un altre, quant a patrimoni, s'engloben els edificis emblemàtics i els llocs d'interès, en cas de finca o d'explotació han de tenir un mínim del 66 per cent de delimitació geogràfica en la declaració de la Serra.

En tercer lloc, els amics són les empreses de restauració, els allotjaments turístics, els comerços i els serveis.

Sol·licitud de la marca
Pel que respecta al procés de sol·licitud de la marca, es podrà demanar a partir del mes de març, primer es portarà a ple el pròxim de dimarts, 8 de gener, i després, s'obrirà un període d'exposició pública de 30 dies hàbils.

Les empreses interessades a aconseguir el distintiu de la marca Sierra hauran d'aportar una memòria descriptiva de l'activitat i de les característiques dels productes, així com l'acreditació de denominació d'origen i de la indicació geogràfica protegida, entre altres.

Una vegada feta la sol·licitud, una comissió avaluadora de la marca, que estarà formada per representants institucionals i tècnics del Consorci Mundial, del Consell i per representants dels sectors econòmics nomenats per la Mesa Permanent de la Serra de Tramuntana, valorarà la idoneïtat per a formar part d'aquest segell «de qualitat».

Les empreses que obtinguin aquest reconeixement podran utilitzar el logotip, participar en les activitats del Consorci i aconseguir, així, «una major projecció dels seus productes i serveis».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.