Setmanari d'informació local - 138 anys

Ecologistes acusen el Govern de voler convertir la Marina de Llucmajor en un «gran abocador»

26935

L'Associació en Defensa de la Marina de Llucmajor-Cap Blanc ha rebutjat el projecte de «megaparc fotovoltaic» del Govern i l'ha acusat de «voler convertir la Marina de Llucmajor en l'abocador industrial més gran del Mediterrani occidental».

La portaveu de la plataforma, Maria Antonia Company, ha alertat que el projecte suposaria «la instal·lació de 750.000 metres quadrats de miralls de cristall que equivalen a 170 camps de futbol, la construcció de diverses estacions de transformació i 110 torres de 40 metres d'altura amb cablejat d'alta tensió, tan altes com la Seu».

L'Associació ha assegurat que no està «disposada a quedar-se de braços plegats davant aquesta bogeria i entestament del Govern de tirar endavant un projecte que col·locaria a les Balears en el punt de mira d'Europa per atemptar contra el territori».

«No és necessari sacrificar més territori verge i intacte per a la construcció d'un altre polígon industrial», ha dit Maria Antonia Company, recordant que a les Canàries es varen oposar «amb èxit al projecte d'instal·lació d'un nombre indeterminat de torres d'alta tensió preservant d'aquesta manera el seu fràgil territori insular».

Per això, el col·lectiu culpa al Govern de Francina Armengol directament «de ser el responsable de la destrucció de la Marina de Llucmajor, de la seva riquesa etnològica, agrícola i paisatgística en voler convertir-la en el major abocador industrial del mediterrani occidental».

«És la lamentable herència que va deixar a Mallorca l'exdirector general d'Energia del Govern», ha dit María Antonia Company, en referència a Joan Groizard, actualment director de l'àrea de renovables de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi d'Energia del Govern d'Espanya.

L'associació ha assenyalat que «afortunadament han estat els propietaris de les finques de Santa Sirga i Son Crespi els qui han impedit la construcció d'un altre megaparc en adonar-se que els megaprojectes en tramitació no només destrueixen el medi, el territori i el paisatge, sinó que acumulen en una o dues mans els centres de producció d'energia regant-los addicionalment de subvencions i primes, el real negoci d'aquests nous depredadors».

Per tot això, l'Associació en Defensa de la Marina de Llucmajor-Cap Blanc ha demanat al Govern que «miri cap un altre costat» al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Llucmajor, que «faciliti la interconnexió amb el sistema elèctric peninsular i cancel·li ja la tramitació dels megaprojectes en curs que tant mal produiran».

«No n'hi ha prou amb tenir bones intencions. Tots els ciutadans són conscients de la necessitat de reduir les emissions de CO2, però això no implica que es puguin plantejar projectes tan invasius com aquest i comparar el seu impacte amb el qual tenen els molins tradicionals del Pla de Sant Jordi», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.