Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma enceta el cicle ‘Retrockspectiva’

27047

L’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística ha programat per aquest gener “Retrockspectiva”, un cicle dedicat a la divulgació de la història de la música pop-rock entesa com a conjunt de manifestacions artístiques relacionades amb la música moderna, sobretot a partir dels anys 50 del segle XX. D’aquesta manera, s’han organitzat quatre projeccions i dues xerrades-concert dedicades a artistes destacats, tan a nivell nacional i local com internacional, que es celebraran al Teatre Catalina Valls i al Mar i Terra.

La primera xerrada-concert es farà el 12 de gener. Durà per títol, “PIXIES: 30è aniversari de Doolittle (1989), un punt d’inflexió per a la música Indie Rock”. Els ponents seran el manager musical Joan Vich, la programadora Pilar Rubí i els músics Jaime Garcia Soriano músic i Dani Zamora. Moderarà Pere Terrassa. Actuaran Dixies, amb membres de Sexy Sadie, i The Indian Summer.

El 13 de gener es projectarà al Catalina Valls el documental “The Rolling Stones Rock and Roll Circus de Michael Lindsay-Hogg”. El film recorda els dos concerts que la formació va fer per la televisió britànica el desembre de 1968 en un escenari de circ situat al recinte Roundhouse de Londres, que mai es varen arribar a emetre.

El documental “Vinicius de Moraes de Miguel Faria Jr” es podrà veure el 16 de gener al Catalina Valls. Presentarà l’acte l’historiador Manel Quadreny. El film narra la vida de Vinícius de Moraes, paradigma de l'intel·lectual bohemi i carioca, a partir de les seves relacions, afegint a cada fase de la seva vida moltes històries personals i cançons que formen part de l'imaginari col·lectiu brasiler.

El 23 de gener al Catalina Valls es projectarà “Mi vida entre la hormigas”, de Chema Veiga i Juan Moya, un documental que engloba l'univers de Jorge Martínez, líder i vocalista del grup de rock Ilegales. El 25 de gener al Mar i Terra es farà la xerrada-concert “Viatge per la història del punk i el metal mallorquín”, amb set acústic de Guadaña. Per últim, el 30 de gener es podrà veure al Catalina Valls “All Things Must Pass: The Rise and Fall of Tower. Records de Colin Hanks”, un documental sobre el sorgiment, desenvolupament i col·lapse de Tower Records, la cadena de botiga de discs més rellevant del segle passat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.