Setmanari d'informació local - 138 anys

Miquela Vidal rememora els seus darrers vint anys d'escultura a Palma

27205

El Centre de Cultura Militar de Balears inaugurarà aquest divendres la mostra “Miquela Vidal, més de quaranta anys amb l’art”, que compta amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, del Consell de Mallorca i d'Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma.

Des de l’any passat, l’Ajuntament de Palma col·labora amb el centre durant les festes de Sant Sebastià amb l’objectiu de «dinamitzar culturalment la ciutat durant les festes patronals», segons ha explicat el regidor de Cultura, Llorenç Carrió. El Consell de Mallorca ha col·laborat amb l’edició del catàleg, mentre que Es Baluard ha cedit una escultura.

La mostra tanca una trilogia iniciada a Can Pere Ignasi de Campos, amb obres que abastaven des de 1975 fins a 1994, i que va continuar a l’Església Vella de Ses Salines, amb obres des de 1993 fins al 2000. Ara finalitza el seu recorregut a Palma amb peces que contemplen el període que va de 1998 fins a 2018. A Palma, revisa la part de feina dedicada a l’escultura, amb les cinc sèries en les quals ha treballat els darrers 20 anys: “Galfons”, que va iniciar el 1998 per encàrrec; “El rostre de les pedres”, que va començar a col·leccionar el 1994, recollint-les bussejant a la mar cada estiu; “Dones d’Àfrica”, que va començar en un viatge a Egipte; “Esqueixos”, que va començar el 1998 amb un vestit de cristianar antic que va trobar en començar la reforma de la seva casa-estudi, del segle XVI i “Èxode” amb obres que recorden les pasteres i que naixeren com a homenatge a tantes vides trencades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.