Setmanari d'informació local - 138 anys

Milers de persones animen la revetla de Sant Sebastià de Palma

27271
Imatge de la revetla de ball de bot celebrada durant els foguerons de la Plaça Major de Palma. | dbalears

Un total de 30.600 persones, segons dades oficials, van sortir dissabte al carrer a gaudir dels concerts de la revetla de Sant Sebastià 2019. A la festa hi van actuar 32 grups musicals en vuit places de Ciutat.

L'Ajuntament de Palma ha detallat que l'assistència a l'encès del fogueró a la Placa Major va arribar a les 5.000 persones, mentre que la mitjana en les places va ser de 6.000 persones durant tota la nit.

Així mateix, Cort ha destacat el número de 'foguerons' i barres -gairebé 700 per tots els barris de Palma- i ha subratllat el «paper destacat» de les confraries durant la festa.

Segons les dades, la plaça que va congregar a més espectadors va ser la d'Espanya, amb una mitjana de 6.500 persones i en la qual el punt àlgid va ser el concert de Celtas Cortos.

Per part seva, la plaça Joan Carles I va reunir 6.000 persones i la plaça Major a 5.000. Mentrestant, la resta de places van congregar prop d'un miler de persones durant la nit.

Cap incidència

Cal destacar que, com a novetat, la revetla d'enguany ha incorporat una sèrie de mesures inclusives per tal «d'acostar la festa» a les persones amb problemes auditius greus.

Així, en sis de les vuit places s'hi van instal·lar bucles magnètics, pantalles amb subtítols, plataformes vibratòries, globus per a vibracions i persones mediadores que traduïen les cançons al llenguatge de signes.

D'altra banda, l'operatiu d'Emaya per a la revetla va desplegar més de 40 operaris que a les 3.00 hores de la matinada ja van començar a netejar els carrers del centre. Per part seva, més de 100 agents de policia local han patrullat la ciutat durant la festa, en la qual, segons Cort, no s'ha produït «cap incident remarcable».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.