Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears rebran més de 4 milions d'euros del Pacte d'Estat de Violència de Gènere

29095

La Conferència Sectorial d'Igualtat ha aprovat aquest dimecres els criteris de repartiment dels fons del Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere, que destinarà 4.076.685 euros a les Balears en 2019 per a reforçar projectes com la implantació de la coeducació o la garantia d'un lloc de treball a totes les dones que hagin sofert violència masclista.

En la reunió, presidida per la secretària d'Estat d'Igualtat, Soledad Murillo, la consellera de Presidència, Pilar Costa, ha assenyalat que el criteri de repartiment dels fons «inclou la insularitat», fet que suposa 2 milions d'euros més a l'any per a les Balears. A més, ha avançat que les Illes disposaran de 20 milions d'euros en total durant 5 anys procedents del Pacte.

La conselleria de Presidència ha assegurat que els projectes que s'impulsen a les Balears contra les violències masclistes es «reforcen» amb l'impuls econòmic de l'Estat espanyol i s'ha referit a la implantació de la coeducació en els centres escolars, la garantia d'un lloc de treball a totes les dones que hagin sofert violència de gènere i la nova línia d'ajudes dirigida a les entitats locals per a desenvolupar projectes contra les violències masclistes.

Durant la jornada, a la qual també ha assistit la directora de l'Institut Balear de la Dona (IBDona), Rosa Cursach, també s'han aprovat els criteris de repartiment dels crèdits de diversos programes de polítiques contra les violències masclistes.

D'aquesta manera, les Illes rebran 400.994 euros per a desenvolupar el programa d'assistència social per a dones víctimes de violència de gènere; els programes per a la implementació de plans personalitzats d'atenció i desenvolupament d'actuacions en relació a altres formes de violència contra les dones; i el programa per al suport a les víctimes d'agressions i/o abusos sexuals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.