Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 200 alumnes participen al 28è Encontre de teatre en català de Mallorca

29439

Andratx es va tornar a convertir en l'escenari de l'Encontre de teatre d'ensenyament secundari en català. L'activitat, que va tenir lloc dilluns dia 15 d'abril, és una cita anual molt consolidada dins el calendari escolar. Més de 200 alumnes procedents de diferents centres de Mallorca participaren en la dotzena de tallers que organitza cada any l'Associació Trenta-1. Una associació formada per un grup de professors de secundària que du a terme aquest projecte des de fa 28 anys amb un objectiu normalitzador, que organitza i dinamitza activitats relacionades amb els joves, la llengua, els audiovisuals i el teatre.

La jornada va tenir lloc al Teatre de Sa Teulera d'Andratx i a diferents espais del municipi, l'Ajuntament del qual col·labora i dona suport a l'Encontre. L'activitat ha estat itinerant, ja que s'ha celebrat en indrets com Lluc, la Porciúncula, Muro o Artà. El poble d'Andratx ha acollit els darrers encontres.

Les novetats d'aquesta edició han estat dues: d'una banda, la inclusió del taller adreçat específicament als alumnes de batxillerat d'arts escèniques i que ha impartit Esther López, l'actriu protagonista de Mai neva a Ciutat, sèrie d'IB3, guardonada recentment amb el Premi Somriu. Això obre la porta a repetir l'experiència i ampliar-la en les properes edicions. I, de l'altra, la proposta teatral que han realitzat alumnes de 2n de Batxillerat de l'IES Marratxí amb la interpretació de l'obra Pleniluni, basada en un conte de Pere Calders. Una adaptació feta pels mateixos alumnes en què allò còmic, la intriga i el drama es combinen i que requereix la participació dels espectadors.

Per segon any consecutiu, l'Encontre compta amb un grup d'alumnes de l'IES Llucmajor que fan de reporters dels esdeveniments i tallers que han tengut lloc durant la jornada d'ahir. La intenció és immortalitzar la màgia del teatre que es viu a l'Encontre molt intensament durant tot el dia i fer-ne difusió a través de les xarxes socials.

Els encarregats d'impartir els dotze tallers adreçats als alumnes de secundària i batxillerat són: Lina Mira (actriu i directora que ha participat en sèries de televisió i en cinema); Oliver Romero (actor, director, guionista, pedagog; ha fet publicitat, televisió, teatre, clown, animació, teatre de carrer, improvisació); Toni Amengual (especialista en percussió llatina i percussió corporal); Mar Verdera (Llicenciada en Art Dramàtic per l’institut del Teatre de Barcelona, especialitzada en teatre gestual i ball, cofundadora de la companyia Desgraciarts); Irene Soler (llicenciada en Art Dramàtic a l'ESADIB, actriu, cofundadora de la companyia teatral Deu cèntims teatre, ha treballat en espectacles d'Iguana Teatre i Produccions del Mar); Rafel Fiol (graduat superior en art dramàtic per l'ESADIB, treballa en la docència teatral amb diferents grups juvenils i adults, ha treballat en produccions teatrals i musicals); Maria Cristina Brunet (ha estat membre de la coral Ars Antiqua, actualment està amb la coral Octoechos i treballa amb la companyia La Fornal d'Espectacles, també ha treballat en espectacles de teatre musical i òpera); Esther López (llicenciada en Art Dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona, cofundadora de La Calòrica, ha participat en espectacles de la Corcada Teatre, destaca la interpretació del paper principal de la sèrie d'IB3 TV Mai neva a Ciutat, ha estat premiada recentment en la 2a Edició dels Premis Somriu de la Ràdio i la Televisió en la categoria de Millor Actriu de les Illes); Marina Collado (graduada al Col·legi del Teatre de Barcelona, forma part de de les companyies La Fil·loxera i S'al·lota); Clara Ingold (actriu i cantant, llicenciada en Interpretació per l'ESADIB, és membre del grup de música amb ukeleles i instruments de petit format CODO i té un projecte de video-càpsules d'humor a Instagram); Alba Brunet (formada a l'Institut del Teatre, ha participat en sèries de televisió com Barcelona 1714); Pere Mas (llicenciat a l’ESADIB, treball d’investigació sobre la dansa en diàleg amb la pintura, pedagog de teatre i dansa).

Al matí tots els participants foren rebuts a la plaça del Teatre de Sa Teulera per l'organització de l'Encontre. Havien de dur un mocador o tela amb què realitzaren figures i interpretacions a ritme de música. Després cada un va anar al taller que li corresponia. Així, durant cinc hores repartides entre el matí i l'horabaixa els alumnes varen assistir al taller assignat i, després, feren un tast a la resta de companys d'allò que havien treballat a cada taller. Al migdia, després de veure l'obra Pleniluni, els alumnes acompanyaren el grup de la batucada de l'IES Binissalem que posà so a la diada i engrescà els participants pels carrers d'Andratx. Un moment, també, per fer noves coneixences entre els joves.

L'Encontre s'ha convertit en el referent teatral dels centres educatius de secundària, una cita anual per als amants del teatre en general i del teatre escolar en particular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.