Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern col·labora amb la festa de Sant Antoni de Gràcia

La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat ha anunciat la seva col·laboració amb la Festa de Sant Antoni de sa Pobla a Gràcia. Segons ha informat la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat aquest divendres, el barri barceloní de Gràcia celebra fins a aquest dissabte la 'Festa dels Foguerons de Sant Antoni de sa Pobla'.

La Festa de Sant Antoni de sa Pobla és una festa va crear i va impulsar Antoni Torrens, president de l'Associació Cultural Albopàs que aquest 2020 compleix 28 anys organitzant-ho, conjuntament amb la Fundació Festa Major de Gràcia, la Coordinadora de Colles de Cultura Popular de Gràcia i el Centre Artesà Tradicionàrius.

A més, col·labora Delegació de la Presidència per a la Cultura, que depèn de la Conselleria de Presidència (després d'haver renovat el conveni de col·laboració signat amb l'Associació Cultural *Albopàs en 2016 fins a 2023), a més de diverses administracions, institucions i entitats públiques i privades de les Balears i Catalunya.

Concretament, ha explicat la Conselleria, la idea inicial consistia en fer un fogueró en la plaça del Diamant per Sant Antoni perquè els seus fills, llavors estudiants universitaris que residien a Barcelona, poguessin gaudir de la revetlla mallorquina. No obstant això, es va incrementar la participació i va evolucionar fins a ser institucionalitzada en el Protocol Festiu de la Vila de Gràcia l'any 2011, dels programes de festes populars de l'Ajuntament de Barcelona.

Sant Antoni a Gràcia 2020

Respecte a l'edició de la Festa de Sant Antoni de sa Pobla enguany, inclou diferents activitats. La principal, segons la Conselleria és la plantada de les colles de cultura popular aquest dissabte a la plaça de la Vila.

Altres activitats que se celebraran són les cercaviles, l'acte de l'encesa dels foguerons i el ball popular que es farà en la plaça de la Virreina amb les ximbombes i els glosadors de sa Pobla i també hi haurà foguerons en altres places i carrers pròxims. Els actes a Gràcia, ha informat la Institució, comptaran amb l'assistència de la Delegada de la Presidència per a la Cultura, Catalina Solivellas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.