Setmanari d'informació local - 138 anys

Les activitats pel Dia de la Dona i la Nina en la Ciència comencen amb xerrades a les escoles

36409

La plataforma 11F Balears ha presentat aquest dijous el seu programa d'activitats per la commemoració del Dia de la Dona i la Nina en la Ciència, que arrencarà amb una sèrie de xerrades organitzada per la Fundació Institut de Recerca Sanitària Illes Balears (Idisba) en diferents centres educatius de les Illes.

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca ha assegurat que l'objectiu d'aquest programa d'activitats és «trencar la bretxa de gènere en l'àmbit científic-tecnològic». Les xerrades estan dirigides a l'alumnat de cinquè o sisè de Primària i de primer i segon d'ESO, i s'impartiran la setmana del 3 al 13 de febrer.

En aquest sentit, la secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, que ha estat present en l'acte, ha parlat de la «referencialitat» de la Plataforma i ha incidit en quines «iniciatives com aquesta són una brúixola per a un Govern que vol operar des del feminisme i per la igualtat».

Per part seva, des del Govern han confirmat que amb aquesta mena d'iniciatives volen contribuir a «donar força a les dones i fer-les visibles en el món de la recerca i la innovació, en què encara no són tan presents com correspon». Una altra de les activitats que es duran a terme dins del programa serà la de l'associació Django Girls, que enguany torna a organitzar el taller d'iniciació a la programació amb llenguatge Python.

El Govern ha especificat que el taller és gratuït, dura un dia i està dirigit a dones que es vulguin iniciar en el món de la programació. El mateix es durà a terme el 8 de febrer en la UIB. El mateix dia, però en CaixaFòrum, tendrà lloc l'activitat 'Cites ràpides amb científiques'. Per part seva, l'11 de febrer, tendrà lloc en el ParcBit una jornada d'activitats per a centres d'educació secundària, en la qual els joves podran descobrir el parc científic i tecnològic de Balears i gaudir d'una gimcana sobre dones científiques.

Les activitats continuaran durant tot el mes de febrer, amb el cicle de converses 'Pioneres', organitzat per la UIB. El mateix té un doble objectiu, segons la conselleria. D'una banda, acostar la recerca en diferents disciplines a la societat i, per l'altra, visibilitzar el paper estratègic de la dona en la Història de la Ciència a les Balears.

El programa es completa amb l'exposició 'L'art de la taula periòdica. Les dones i els seus elements', organitzada per la UIB, que podrà visitar-se en la seu de la UIB a Eivissa del 3 al 28 de febrer. Es tracta d'una exposició temàtica d'obres de pintors de les Illes que tenen un tema d'inspiració comuna, la taula periòdica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.