Setmanari d'informació local - 138 anys

Jutgen l'exdiputat del PP, Joan Font, per atacar la paradeta de l'ASM

36423

L'Audiència Provincial de les Balears jutja aquest divendres a l'exdiputat del PP Joan Font Rosselló per derrocar un 'estand' de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca i increpar als seus membres durant el transcurs d'una manifestació per la unitat d'Espanya.

Segons relata la Fiscalia, els fets varen tenir lloc el 7 d'octubre de 2017, mentre l'acusat participava en la manifestació 'Per la unitat d'Espanya i de suport a CNP i GC', que anava des de la plaça d'Espanya fins al carrer dels Oms.

El Ministeri Fiscal relata que Font es va desviar cap a la paradeta de l'ASM, que estava situada al carrer Sant Miquel. Una vegada allà va amenaçar les persones que eren a la paradeta i els va dir que partissin per «evitar mals majors», malgrat que l'Assemblea Sobiranista «comptava amb l'autorització administrativa».

Seguint amb el relat, mentre l'acusat els increpava, va sacsar la carpa fins a derrocar-la, va destrossar cartells publicitaris i la taula plegable, fent que caigués el material que tenien, com a fullets, pins, camisetes, entre altres. Per aquests fets, la Fiscalia l'imputa un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques i un delicte de danys. Li demana un any de presó i inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu pel temps de condemna i una multa de 1.080 euros. L'Audiència va celebrar al desembre una vista en la qual les parts no van aconseguir cap acord.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.