Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern destinarà 420.000 euros anuals a l'escorxador de Palma per a evitar el seu tancament

37153

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha habilitat una nova línia de subvenció fins a 2024 per a cobrir les despeses de funcionament de l'escorxador de Palma, dotada de 420.000 euros anuals, que servirà per a evitar el seu tancament. La quantia variarà en funció dels comptes que presenti la concessionària del servei.

Així ho ha informat la consellera del ram Mae de la Concha, qui ha afegit que des d'octubre s'ha treballat per a trobar la «fórmula jurídica» per a encaixar aquesta solució, ja que el seu tancament «hauria tengut repercussió en totes les illes, justament en un moment en què és més necessària que mai la diversificació de l'economia».

Així mateix, els altres set escorxadors de les Balears (Inca, Manacor, Felanitx, Maó, Ciutadella, Eivissa i Formentera) disposaran d'una línia dotada de 350.000 euros, enfront dels 300.000 euros anuals actuals. Per tant, el pressupost que la Conselleria destinarà pel 2019 és un 16 per cent per cent més. Amb aquest augment de crèdit, el Departament, a través del Fogaiba, destina un 80 per cent més de pressupost per a cobrir les despeses de funcionament dels escorxadors de les Balears que el 2018.

Aquest tipus de subvenció s'abona a exercici passat i, per tant, aquest 2020 es publicarà l'ajuda per a cobrir les despeses de funcionament de 2019. Aquest increment de crèdit es regeix pel Reglament de la Comissió Europea de 20 de juny de 2011, dedicat a empreses que presten un servei d'interès econòmic general (SIEG).

Cal recordar, a més, que l'escorxador de Palma absorbeix el 50 per cent dels sacrificis que es fan a Mallorca. En el municipi de Palma hi ha 420 explotacions agràries, de les quals 123 són ramaderes, i un total de 17 empreses càrnies se situen en les instal·lacions de Mercapalma, que es proveeixen d'aquest escorxador. Mentrestant, la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, treballa amb l'Ajuntament de Palma per a resoldre la subvenció pendent de 2018 i la possibilitat de rebaixar el lloguer de la instal·lació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.