Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort protegeix 60 hectàrees de Son Gual i manté els 30 habitatges actuals com a nucli rural

37187

El Consell de Gerència d'Urbanisme de Palma ha aprovat aquest dimarts classificar 60 hectàrees de l'entorn de Son Gual com a sòl rústic, de les quals 48 passaran a ser Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI), mentre que les 30 habitatges actuals seran considerades nucli rural.

Així ho han anunciat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i el gerent d'Urbanisme, Joan Riera, que han assenyalat que es dóna empara legislativa als propietaris d'aquests habitatges perquè puguin fer obres de reparació o millora. Des de Cort estimen, després d'haver estudiat el projecte, que les possibles indemnitzacions resultants «seran mínimes». Truyol ha defensat aquesta mesura com un pas en favor de la cura del medi ambient, ressaltant l'alt valor natural de la zona.

Son Gual I es troba en el límit de Palma amb Algaida, prop de Sant Jordi. És una zona de sòl urbanitzable que es va conformar a través d'un pla parcial aprovat en 1975. En 1979 es va donar el vistiplau al projecte d'urbanització, és a dir, la dotació de serveis com a aigua i electricitat, carrers i voreres. Les obres es varen iniciar de manera parcial, però no es varen acabar ni varen ser recepcionades. A l'abril de l'any passat, la Junta de Govern va caducar el projecte d'urbanització després d'esgotar tots els terminis. Des de Cort han argumentat que aquesta desclassificació de sòl residencial permet traslladar el creixement a altres zones de la ciutat més adequades.

Jornada amb el gerent d'habitatge a Barcelona

D'altra banda, Truyol ha recordat que l'Ajuntament segueix amb el cicle 'Habitatge Digne' i aquest dijous organitza una jornada amb el gerent d'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, Javier Buron. Serà a les 17.00 hores en el Centre Flassaders. La jornada del matí està dirigida a treballadors de l'administració pública i a la tarda al públic general, sota el títol 'Cap a un nou model de polítiques integrals d'habitatge públic'.

«És evident que compartim problemàtiques en relació amb la planificació de la ciutat que tingui en compte les necessitats d'habitatge, i des de Barcelona s'està treballant per a detenir els efectes d'una segona bombolla immobiliària», ha dit Truyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.