Setmanari d'informació local - 138 anys

Yllanes sobre l'ampliació de l'aeroport: «Es prendrà qualsevol mesura per a garantir la qualitat de l'aire»

37191

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat que el Govern «prendrà qualsevol mesura per a garantir la qualitat de l'aire» a les Balears.

En declaracions en els passadissos del Parlament durant la celebració del ple, el conseller s'ha referit als dos informes elaborats per la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic del Govern sobre l'ampliació de l'aeroport de Palma, en els quals s'assenyalen que augmentaria «significativament» les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle i el consum energètic.

Encara que Aena ja va informar a mitjan febrer de la seva voluntat de reformular el projecte i no ampliar la infraestructura en la seva capacitat màxima de moviments d'hora, el conseller ha explicat que espera aquesta adaptació del projecte d'Aena a la Llei del Canvi Climàtic de les Balears. «Si no ho fa, reclamarem al Ministeri que intervengui», ha assegurat.

En aquest sentit, Yllanes ha precisat que la «contaminació ambiental» afecta la salut dels ciutadans. «És una qüestió de salut pública», ha matisat, a la mateixa vegada que ha subratllat el compromís del Govern per a garantir la qualitat de l'aire» a les Balears. Cal recordar que els dos informes de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius donats a conèixer aquest dimarts sobre l'ampliació de l'aeroport de Palma han estat sol·licitats per Enaire i són preceptius però no vinculants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.