Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Neix Majordocs Educa, un espai de reflexió entorn del cinema documental dirigit a la comunitat educativa

37201

Aquest dimecres comença Majordocs Educa amb una jornada gratuïta dirigida a docents: 'Cinema a les aules'. Laia Colell, codirectora del programa 'Cinema en curs', impartirà aquesta jornada a la Sala d’actes de l’edifici Sa Riera (UIB) de 17.30 a 20 hores.

Un dels objectius clau de Majordocs és la creació de noves audiències. És per això que en el marc del festival s’ha concebut Majordocs Educa. Davant un consum cada vegada major de continguts audiovisuals, el festival pretén estimular l'esperit crític i la sensibilitat dels joves a través d'activitats entorn del cinema documental.

'Cinema en curs' és un programa de pedagogia del cinema i amb el cinema a escoles i instituts. Té dos grans objectius: propiciar el descobriment per part de nins i joves del cinema entès com a art, creació i cultura. I desenvolupar les potències pedagògiques de la creació cinematogràfica en el context educatiu. Aquest programa es va iniciar el 2005 a Catalunya i actualment també es desenvolupa a Galícia, Madrid, Euskadi, Argentina, Xile i Alemanya.

A la jornada 'Cinema a les aules' que se celebrarà a Palma, es donaran a conèixer les pel·lícules seleccionades al festival per tal que els docents interessats puguin triar quina van a veure i treballen amb els seus estudiants. Hi haurà també materials pedagògics de cada documental

Majordocs és el primer festival internacional de cinema documental a Mallorca. Un espai íntim i creatiu per a descobrir altres realitats i punts de vista a través d'una selecció de 8 documentals de creació, amb la presència dels seus directors. La primera edició internacional del festival tendrà lloc entre el primer i el 4 d’abril de 2020 amb el cinema Rívoli i el Centre Cultural Sa Nostra com a seus principals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.