Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort habilitarà Son Moix per a persones sense sostre

37685

L'Ajuntament de Palma ha anunciat que habilitarà Son Moix per a persones sense sostre, com havia sol·licitat el Consell de Mallorca i el Govern. Segons ha explicat Cort, un grup de Bombers de Palma ha desplaçat fins a Son Moix mig centenar de matalassos, llençols, mantes i coixins, que han estat donats per dos hotels de Mallorca per a habilitar l'espai, que tendrà una capacitat per a 50 persones.

A més, la regidoria d'Infraestructures de l'Ajuntament ha facilitat taules, cadires i altres utensilis. En aquest sentit, ha indicat que amb aquesta acció es dóna resposta a la sol·licitud de suport remesa tant pel Consell de Mallorca com per part del Govern.

Mesures en matèria d'urbanisme

D'altra banda, l'Ajuntament de Palma ha decidit emprendre una altra sèrie de noves mesures, en aquest cas afecten l'àmbit urbanístic, social i de mobilitat. En matèria d'urbanisme, per exemple, l'àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha decidit que les sessions del Consell de Gerència d'Urbanisme es reprendran dimarts que ve, dia 24 de març i se celebraran cada quinze dies. La decisió s'ha pres després d'analitzar la «viabilitat» de la convocatòria amb mitjans telemàtics.

Per part seva, la regidora del ram, Neus Truyol, ha indicat que «mentre no s'estableixin decisions contràries específiques, les obres en execució poden continuar però han de complir les mesures aprovades per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), autoritats sanitàries estatals i del Govern en prevenció i protecció contra el Covid-19».

Mesures socials

D'altra banda, la regidoria de Justícia Social, Feminisme i LGTIB destinarà 267.500 euros «de manera immediata» per a pal·liar la situació d'emergència habitacional de les dones víctimes de violència de gènere i els seus fills.

Això, ha explicat l'Ajuntament, ha estat possible a partir de la modificació de crèdit de partides que arran de la situació que ha plantejat el coronavirus no es té la certesa que es puguin executar, com la construcció del centre LGTBI a la ciutat o campanyes publicitàries.

Mesures en mobilitat

Pel que fa a l'àmbit de la mobilitat, la regidoria de Mobilitat Sostenible ha acordat amb el sector del taxi que el mes d'abril la flota al carrer sigui del 50% i no del 100%.

Es tracta, ha explicat Cort d'una decisió presa en el marc de la Mesa de coordinació de llicències d'autotaxi. Referent a la qual cosa, ha agraït al sector la seva col·laboració, «especialment a qui de manera desinteressada» s'ha posat al servei de les autoritats sanitària, manifestant «un gran compromís i vocació de servei públic». En aquest sentit, ha assenyalat, es modifica el règim de lliurança dels taxis perquè el 25% de la flota estigui operativa al carrer i l'altre 25% romangui de guàrdia. Mentrestant, pel que fa als taxis adaptats per a persones amb mobilitat reduïda es manté el 50% del servei.

Una altra mesura que ha destacat l'Ajuntament de Palma és que el Centre Sanitari de Protecció Animal de Son Reus continua operatiu, amb la implementació de serveis mínims i realitzant torns de treball de manera separada per a reduir el risc de contagi. Cort ha assegurat, sobre aquest tema, que «ara no és necessària la presència de voluntaris i que en cas de baixes o altres circumstàncies que ho requerissin es diria».

Finalment, ha donat a conèixer que la web 'Palma Cultura Oberta' té nous continguts, unes propostes que sorgeixen, ha recordat, de professionals de la cultura i també de recomanacions del personal de la regidoria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.