Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell demana als supermercats de Mallorca que adquireixin producte local davant l'alerta per coronavirus

37705
El Consell demana als supermercats de Mallorca que adquireixin producte local. | dBalears/Arxiu

El conseller insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Jaume Alzamora, ha demanat, durant aquesta primera setmana de l'Estat d'Alarma, que els supermercats adquireixin producte local.

Segons ha informat el Consell de Mallorca aquest dissabte, Alzamora s'ha posat en contacte amb els representants dels establiments comercials presents a l'Illa per tal d'animar-los a adquirir productes elaborats a Mallorca, donada la crisi que ha provocat el coronavirus (Covid-19).

Sobre aquest tema, ha recordat que la Institució Insular fa costat als mercats municipals, que continuen oferint productes de proximitat.

Així mateix, ha anunciat que té previst promoure el consum de producte local en grans superfícies, ja que és, ha assegurat, una pràctica que «beneficia directament a les empreses productores mallorquines, els seus treballadors i el teixit empresarial amb el qual han creat sinergies».

Per aquest motiu, Alzamora ha convidat els directors comercials a reflexionar sobre la importància del sector productiu de Mallorca per a la «configuració econòmica de l'Illa i per assegurar en un futur no gaire llunyà un proveïment mínim de productes elaborats de Mallorca».

A més, ha afegit, «fent aquest esforç faran valdre el producte de Mallorca, la seva qualitat i la seva traçabilitat per a garantir al consumidor un producte únic», recordant-los que en aquest moment «la producció alimentària està a la seva total disposició», atès que la restauració i l'hostaleria tenen tancat.

En aquest sentit, el Consell de Mallorca ha recordat que, sota l'Estat d'Alarma, la ciutadania pot sortir de casa per adquirir aliments, sempre amb els desplaçaments i el temps «imprescindibles», i amb les mesures d'higiene necessàries per a evitar contagis.

Finalment, Alzamora ha considerat que distribuir a la ciutadania aliments produïts a l'Illa en aquests moments ajudarà, alhora, a «millorar i consolidar l'economia i a reduir els costos i els efectes per al clima que genera la insularitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.