Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern preveu la instal·lació de 24 llits d'UCI en el Palau de Congressos «si fos necessari»

37977

La consellera de Salut i Consum Patricia Gómez, ha assegurat aquest dilluns que està contemplada la instal·lació de 24 punts d'Unitats de Cures Intensiu (UCI) en el Palau de Congressos només si s'arribés a la tercera fase de la malaltia del coronavirus a les Balears.

En roda de premsa telemàtica, la titular de Consum ha posat l'accent que les Illes «de moment no estan en aquest punt», però sí que està planificat «per si fos necessari». De fet, ha afirmat que arribat el moment seria el 061 l'encarregat de muntar aquests llits d'UCI.

De fet, la consellera ha subratllat que des de la Gerència del 061 ja s'ha supervisat la zona on s'acolliria aquestes noves UCI. No obstant això, Gómez ha ressaltat que encara hi ha 452 llits buits als hospitals públics de les Balears, a les quals caldria sumar les disponibles en els centres privats. A més, queden 34 UCIs disponibles, «que podrien ser ampliades en les zones de reanimació».

Gómez també ha negat que l'IbSalut planegi l'adequació de poliesportius per a hospitals de campanya. «Per sort, les Balears compten amb una xarxa hotelera molt àmplia, que s'ha posat a la disposició de les necessitats de la comunitat», ha dit.

Així, ha informat que aquest dimarts està previst traslladar als primers pacients amb coronavirus a l'hotel Melia Palma Bay, que està condicionat des de la setmana passada per a rebre a malalts lleus o en recuperació.

A més de les unitats d'UCI en el Palau de Congressos, el Govern també ha planificat la instal·lació d'una zona de llits hospitalaris en el recinte. Es tractaria de vuit unitats de 25 llits cadascuna d'elles. «El 061 podria muntar 200 llits en dos dies», ha precisat, per a després tornar a recalcar que «encara no estam en aquest escenari».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.