Setmanari d'informació local - 138 anys

Cultura Oberta inicia una secció per a «repensar el futur» que vendrà després del COVID-19

38003

La pàgina web Palma Cultura Oberta llançada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Palma i Tres Serveis Culturals per a gaudir de continguts culturals des de casa durant l'estat d'alarma, comptarà des d'aquest dimarts amb la secció 'Futurs possibles', per a «repensar el futur» que vendrà després de la crisi sanitària.

Segons ha explicat aquest dimarts l'Ajuntament, aquest nou espai comptarà amb la participació de sociòlegs, professors, artistes, creadors, filòsofs i activistes, que donaran continguts i propostes per a «respondre als interrogants del present i el futur després de la pandèmia del coronavirus».

La web es va iniciar amb la intenció que creadors, professionals i el mateix departament de Cultura pogués compartir continguts culturals en un moment en què els espais estan tancats i s'han ajornat totes les programacions. El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha explicat que aquest gir en els continguts és «una invitació» a persones que puguin compartir la seva «substància grisa» per a ajudar a entendre «com continuar, o tornar a començar, després de setmanes de confinament».

Noguera ha assenyalat que mentre la quarantena «s'allarga i la incertesa» continua, aquest espai servirà per a «qüestionar i reflexionar» sobre el que vendrà després d'un període en què «està canviant la manera de treballar, d'aprendre, de relacionar-se, de consumir i fins i tot d'habitar». Segons han explicat des de Cort, la nova secció comptarà amb la participació de l'artista Marijo Ribes, l'activista del Grup Ornitològic Balear (GOB) Margalida Ramis, el cuiner Tomeu Arbona, la urbanista María Gómez o l'entitat Sa Galania, entre altres.

Cada dia s'aniran incorporant noves persones i entitats al projecte. L'objectiu, han afegit, és que les aportacions siguin multidisciplinàries, ja que «la resposta a la crisi actual arribarà des de molts d'àmbits». La pàgina acumula actualment molts continguts culturals digitals que han aportat més de 30 persones. S'han compartit conferències, documentals, pel·lícules, articles i fins i tot s'han elaborat continguts que «expandeixen les programacions municipals», com és el cas del Casal Solleric amb les exposicions de Joan Morey i Tonina Matamales.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.