Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Ara Eivissa i Gent per Formentera aposten per un canvi de model econòmic

38115

MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Ara Eivissa i Gent per Formentera (CXF) han creat un grup de treball per a posar en comú «les urgències socials i econòmiques» que deriven de la crisi per coronavirus (covid-19) i respondre conjuntament a aquesta situació.

Segons han informat aquest dissabte, les formacions han coincidit en «la necessitat de derogar la Llei Montoro perquè els ajuntaments i consells insulars puguin usar els seus superàvits o, si fos el cas endeutar-se per a fer front a la pandèmia, sense que aquesta despesa sigui limitada ni condicionada per l'Estat».

Sobre aquest tema, han destacat que «els ajuntaments són aquells que veritablement coneixen i tenen més clares les prioritats d'actuació en els seus municipis.»

Així mateix, han indicat «necessiten de cobertura i fons estatals
i europeus perquè són les administracions locals, més pròximes als ciutadans, aquelles que poden donar solucions immediates.»

Mesures concretes per a la recuperació social
En la mateixa línia, han criticat que «les Illes han estat històricament infrafinançades», a més de «les manques del sistema de finançament dels municipis».

Sobre aquest tema, han considerat que «és el moment que es reverteixi aquesta situació i es construeixi un finançament municipal just i ajustada a les necessitats de la ciutadania».

Per això, han exigit que es posin en marxa «mesures concretes per a garantir la recuperació econòmica i poder donar resposta als col·lectius vulnerables i garantir que treballadors, autònoms i pimes puguin continuar amb la seva activitat.»

Canvi de model

Amb tot, tant MÉS per Mallorca, com MÉS per Menorca, Ara Eivissa i GXF han opinat que «malgrat les dificultats s'obrin nous horitzons i noves oportunitats».

En aquest sentit, ha assenyalat que la creació del grup de treball pretén que «de tot el que es pateix aquestes setmanes es puguin extreure esperances de futur».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.