Setmanari d'informació local - 138 anys

El Grup d'ERC-EH Bildu proposa que s'eliminin les dietes de tots els parlamentaris

38125

El Grup Parlamentari ERC-EH Bildu ha registrat aquest divendres una petició formal dirigida a la Mesa del Senat perquè elimini les dietes de tots els parlamentaris de la Cambra Alta mentre duri l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol amb motiu de la crisi del coronavirus.

Segons l'escrit, els republicans sol·liciten a la Mesa que adopti les mesures necessàries perquè els senadors no percebin la indemnització amb la qual es cobreixen les seves despeses per l'exercici de l'activitat parlamentària a Madrid.

Es tracta de la primera petició formal que un grup parlamentari registra en la Cambra, després que diverses formacions anunciassin la seva intenció de renunciar a aquestes dietes o donar-les a entitats socials.

Per tant, la Mesa del Senat, formada per PSOE (3), PP (3) i PNB (1) haurà de dirimir si finalment opta per tenir en compte aquesta petició dels republicans o posa a la disposició de cada grup parlamentari la decisió de fer amb elles el que desitgin.
Les pròximes reunions de la Junta de portaveus i de la Mesa de la Cambra Alta se celebraran el 14 d'abril, després de la Setmana Santa. L'última sessió que es va dur a terme va ser el Ple històric del 17 de març en el qual els senadors van votar de manera telemàtica.

En el cas del Congrés dels Diputats, la Mesa, on el PSOE i Unides Podemos tenen majoria, decidirà aquest pròxim dimarts la proposta de donar aquestes dietes després que diversos grups, d'acord amb els senadors, decidissin també destinar-les a altres causes.
Els diputats i els senadors reben una assignació mensual (sou base) de 2.981,86 i 3.050,66 euros, respectivament, al que se sumen complements segons la tasca que exerceixen en la Cambra (càrrecs de portaveu o llocs a la Mesa). Però també tenen dret a «les ajudes, franquícies i indemnitzacions per despeses que siguin indispensables per al compliment de la seva funció».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.