Setmanari d'informació local - 138 anys

Agricultura veu positiu i necessari el decret per a incorporar mà d'obra en el camp

38249

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha traslladat al Govern espanyol que veu «positiu i necessari» el Reial decret per a incorporar mà d'obra en el camp i ajudar en la temporada.

Així li ho ha traslladat aquest dimecres la consellera al ministre d'Agricultura, Luis Planas, en la videoconferència que han mantengut al costat de la resta de consellers i conselleres de totes les Comunitats Autònomes, per a valorar el decret i fer un seguiment de les mesures adoptades en l'àmbit estatal i autonòmic per al sector primari.

De la Concha ha assenyalat que es tracta d'una eina «molt necessària» per a poder cobrir la temporada i «una molt bona opció per a la gent en atur», atès que es pot compatibilitzar l'activitat amb el subsidi sense perjudici per al treballador. A més, de la Concha ha precisat que a les Balears es necessiten unes 1.500 persones i ha proposat «incorporar també als alumnes de Formació Professional agrària», que obtendrien «una bona experiència directa en el camp».

D'altra banda, segons ha informat Agricultura, la consellera ha traslladat al Ministeri els «avançaments» aconseguits a les Balears des de l'aprovació del pla de xoc per al sector primari, com per exemple, aconseguir mantenir els preus que els hi paguen als productors o que les grans superfícies estiguin habilitant zones per a promocionar el producte local.

A més, ha destacat la «tranquil·litat» del sector en les reunions mantengudes, així com «l'optimisme de la conselleria» respecte al futur. La consellera ha explicat que ara es té «una oportunitat si se sap aprofitar i que s'està construint un camí esperançador». Ha afegit que el sector primari «ha de tornar a ser clau en el camí cap a la diversificació econòmica de les Illes».

De la Concha ha fet valdre també «les iniciatives i l'esforç del sector» per a vendre a domicili producte local i ha posat com a exemple el manteniment de l'activitat en els mercats municipals. Sobre això, ha demanat «llevar-se les ulleres de ciutat per a veure la realitat». Per a la responsable d'Agricultura els mercats són molt importants per al consum als pobles. En aquesta línia, també s'ha referit a «l'actual problemàtica» amb l'activitat i l'accés als horts d'autoconsum en la qual, ha assegurat, «s'estan fent gestions perquè siguin possibles».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.