Setmanari d'informació local - 138 anys

CCOO denuncia una constructora per la manca de mesures de seguretat dels treballadors

38713

La Federació de Construcció i Serveis de CCOO de les Balears ha denunciat davant Inspecció de Treball a la constructora Melchor Mascaró, encarregada de la gestió de residus sòlids urbans (RSU) del Pla de Mallorca, «per no garantir la seguretat dels treballadors».

Segons ha informat el sindicat aquest dijous, aquesta mesura ha estat presa per decisió unànime de tot el personal de la contracta els qui, davant la impossibilitat de fer una assemblea presencial, han contactat via Whatsapp. CCOO ha assegurat que «si l'empresa no garanteix totes les normes de protecció de la salut i la seguretat dels treballadors, es procedirà a la paralització total del servei».

«És un despropòsit realitzar una labor de primera necessitat, com és la recollida de residus, únicament amb un sol parell de guants de làtex, amb màscares no homologades, guants que traspassen humitats, excessos de jornades sense descans, i personal limitat», han criticat des del sindicat.

El secretari general de la Federació de Construcció i Serveis de CCOO Balears, Miguel Pardo, ha qualificat de «paperot» els protocols de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (Ibassal), «aprovats sense cap negociació» i des del sindicat han sol·licitat la dimissió del seu director.

En aquest sentit, han indicat que aquest organisme «serveix de poc per a defensar la salut i garantir la protecció dels treballadors» i han apuntat a «l'acumulació d'altres denúncies» que ha interposat el sindicat davant aquest organisme. «La recollida de residus és un sector essencial, però no es pot jugar, de cap manera, amb la salut dels seus treballadors i treballadores. Per a poder treballar és exigible que l'empresa faciliti les mesures de protecció, tal com marca la llei», han sentenciat des de CCOO.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.