Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA sol·licita a Cort no ampliar l'espai ocupat per terrasses per seguretat ciutadana

38745

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha sol·licitat a Cort que no s'ampliï l'espai ocupat per terrasses per una qüestió, ha assegurat, de seguretat ciutadana i d'imatge de la ciutat.

Segons ha informat ARCA, la normativa de terrasses de l'Ajuntament de Palma actualment només garanteix 2 o 2,5 metres de pas per als vianants. Sobre aquest tema, ha advertit que pretendre escurçar l'espai de pas o ampliar les terrasses ocupant façanes veïnes seria una usurpació de drets col·lectius i un perjudici de la imatge de la ciutat.

A més, ha posat l'accent que és previsible un increment dels desplaçaments a peu per a, d'aquesta manera, evitar aglomeracions del transport públic. Un fet, ha assegurat, que unit a pretendre reduir els 2 o 2,5 metres d'espai seria condemnar a risc de contagi als qui triïn desplaçar-se caminant. També, ha afegit, el tancament de plàstics afavoriria els contagis.

Modificació de la norma d'ocupació de la via pública, «insuficient»

Quant a la modificació de la normativa de l'Ocupació de la Via Pública de Palma, ARCA ha considerat que les mesures que incloïa aquest canvi (llevar els tendals i recollir els instruments a l'interior del local) ha estat «insuficient» perquè, ha assegurat, no garanteix el respecte estètic de la ciutat. Per aquest motiu, ha advertit que la crisi econòmica no ha de ser una excusa per a un «campi qui pugui» en matèria de respecte a la ciutat de Palma en tots els aspectes.

ARCA ha assegurat, en aquest sentit, que sempre ha defensat les terrasses. Si bé, ha matisat, ho ha fet «sempre que sigui amb moderació i respecte» perquè és quan «tots surten beneficiats». D'un altre costat, ha afirmat, comprèn l'angoixa que provoca la pèrdua de part del negoci, però, ha conclòs, les propostes d'ampliar i ocupar més espai posa en perill els drets de la ciutadania i no garanteix major benefici econòmic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.