Setmanari d'informació local - 138 anys

UGT demana que la represa de l'activitat docent presencial es faci «amb criteris sanitaris»

38755
bdr

UGT Ensenyament ha demanat aquest divendres al Govern que es negociï amb els delegats de prevenció de riscos laborals del Comitè de Salut Laboral i les organitzacions sindicals de la Mesa Sectorial «qualsevol represa de l'activitat docent presencial» i que aquest retorn «es guiï únicament per criteris sanitaris».

El sindicat ha fet aquesta petició en resposta a la invitació per part de la Conselleria d'Educació a les organitzacions sindicals a realitzar aportacions a les futures instruccions. UGT ha reclamat també un pla de mesures preventives que «garanteixi la seguretat en la salut» dels treballadors de l'ensenyament per quan, finalment, es reprengui l'activitat en els centres educatius.

Entre les mesures que han proposat implementar en els centres figuren evitar «l'exposició a qualsevol risc dels treballadors especialment sensibles», la revisió dels continguts del
currículum per a reduir el nombre d'hores presencials a les estrictament necessàries i d'aquesta manera reduir el risc de contagi, així com adaptar la ràtio, ja que des del punt de vista epidemiològic és elevada i augmenta la probabilitat de contagi.

UGT ha assenyalat que si es reprèn l'activitat al setembre, és imprescindible proporcionar als treballadors equips de protecció individual, mesures de neteja i desinfecció periòdica, així com ensabonis desinfectants d'ús ràpid en totes les aules i dependències del centre.

Abans de la incorporació, han assenyalat, s'hauria de determinar un protocol d'actuació en el qual, entre altres, es tractessin assumptes com les mesures bàsiques de distanciament social dins del centre, rutines higièniques bàsiques, la forma d'eliminació de les escombraries o la no assistència d'alumnat amb febre o tos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.