Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB proposa que la selectivitat sigui gratuïta

El diputat d'Esquerra Unida a les Illes Balears al Parlament, Pablo Jiménez, ha presentat Proposició No de Llei que conté la proposta de que els exàmens de selectivitat siguin gratuïts.

«La crisi generada per la pandèmia de la COVID-19 posa en perill la continuïtat en la formació de molts alumnes, especialment d'aquells pertanyents a famílies amb menys recursos. A les dificultats prèvies que poguessin existir en aquesta fase de la formació dels alumnes, ara se suma una situació d'incertesa per com es realitzarà el final de curs, els dubtes sobre si rebran la suficient preparació de cara a afrontar les proves d'accés a la universitat i la difícil situació econòmica que patiran moltes famílies treballadores davant una més que probable temporada d'estiu molt reduïda o inexistent» explica el diputat.

EUIB explica que, a més a més, «el retard de les PBAU de la data inicial (principis de juny) a un mes després (7, 8 i 9 de juliol) pot afectar directament a la situació laboral de molts joves estudiants treballadors i treballadores que redueixen les poques possibilitats que tenen de poder aprofitar els pocs mesos d'activitat turística per a treballar».

«Tampoc podem oblidar, les provés d'accés per a major de 25 i 45 anys, que en moltes ocasions són una segona oportunitat per assolir estudis superiors i per sortir de situacions sociolaborals molt precàries. Davant d'aquesta situació és necessari donar passes per a donar tranquil·litat a les persones estudiants i reduir en la mesura del possible les despeses que han d'afrontar elles i les seves famílies per a continuar amb la seva formació» expliquen

El cost de les proves de selectivitat, per als estudiants, és d'entre 135.02€ a 176.57€, cost de l'expedició del títol de Batxiller inclòs (65.84€).

Des del Grup Parlamentari Unidas Podemos plantegen una Proposició No de Llei que diu: «El Parlament de les Illes Balears insta al Govern a establir la gratuïtat de la matrícula de les Proves de Batxillerat d'Accés a la Universitat, tant en el bloc d'accés com en els diferents exercicis del bloc d'admissió, per a la convocatòria ordinària i extraordinària de l'any 2020» i també: «El Parlament de les Illes Balears insta al Govern Balear a què la gratuïtat d'aquestes proves no vagi a càrrec dels pressupostos propis de la UIB ni suposi una minva de recursos per a aquesta institució».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.