Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB valora el nou Decret del Govern com una «passa necessària» per a protegir el territori

Imatge d'un fals urbà a la Colònia de Sant Jordi. | GOB

El GOB ha fet aquest dissabte una primera valoració del Decret Llei de mesures urgents de protecció del territori. L'entitat s'ha mostrat prudent, però ha assegurat que el decret és una «passa necessària» per a la protecció el territori.

El GOB ha celebrat que algunes les peticions més reincidents dels grups ecologistes quedin incloses en el document. És el cas de la necessitat de desclassificar falsos urbans i els terrenys urbanitzables no desenvolupats en municipis amb planejaments no adaptats a la normativa territorial sobrevinguda. Amb tot, l'entitat ha criticat que la protecció de sòl rústic no s'apliqui a Eivissa i Formentera.

«Evidentment aquest Decret Llei no compensa en absolut els nefastos efectes territorials de l'anterior Decret-Llei de Mesures Urgents per a la reactivació econòmica del Govern Armengol però és una passa necessària per a la protecció territorial perquè el que cal tenir clar és que la reactivació econòmica no pot pivotar sobre més destrucció territorial ni més aprofundiment en el binomi turisme-construcció», ha manifestat el GOB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.