Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears registren tres nous casos de contagi per coronavirus

El Ministeri de Sanitat ha informat aquest dimarts de tres nous casos de coronavirus a les Balears, amb la qual cosa el número total de contagiats en la comunitat ascendeix a 2.163.

Segons les últimes dades, en les últimes 24 hores, tres casos han necessitat ingrés hospitalari, cap a UCI. Pel que fa al nombre de morts, la xifra es manté en 209 a l'espera de la validació que permetrà corregir la sèrie històrica.

Per la seva banda, el Servei balear d'Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha assegurat que a les Balears hi ha 188 casos actius de SARS-CoV-2, nou menys que aquest dilluns, la xifra més baixa dels últims tres mesos, just uns dies després de la declaració de l'estat d'alarma.

Dels casos comunicats al Ministeri de Sanitat, 1.895 corresponen a Mallorca, 92 a Menorca, 168 a Eivissa i vuit a Formentera. D'altra banda, 1.853 persones s'han curat, 15 més que aquest dilluns.

Dades del Servei de Salut

El Servei de Salut, per part seva, ha informat que hi ha 164 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D'aquestes persones, hi ha 62 casos en atenció hospitalària (15 en UCI) i 102 en primària.

A Mallorca hi ha 48 persones hospitalitzades, de les quals 13 es troben en unitats de vigilància intensiva. Altres tres persones reben atenció per part de les unitats d'atenció al coronavirus (UVAC) i 92 són seguides en el seu domicili per part del servei d'atenció primària.

A Menorca, hi ha una persona hospitalitzada en el Mateu Orfila (cap en UCI) i una persona atesa en el seu domicili per part de primària, però sense el contagi actiu. A Eivissa són 14 les persones hospitalitzades (dues en UCI) i quatre en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut (i altres dues a Formentera).

Quant als professionals sanitaris, ara mateix 112 es troben en vigilància (77 a Mallorca, cap a Menorca i 35 a Eivissa) i 34 tenen contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s'han notificat 365 casos entre el personal sanitari de la comunitat des que es va iniciar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han realitzat 129.388 proves (98.670 PCR, 10.585 test ràpids d'anticossos i 20.133 serologies). Pel que fa a la situació en les residències de persones majors, els centres no han notificat cap nou cas de contagi ni entre usuaris ni entre treballadors.

Així, després d'una nova verificació de les dades, la situació és la següent: 238 residents han superat la infecció, 21 són casos actius i 89 han mort. A més, 13 treballadors són positius en SARS-CoV-2 i 150 s'han curat. En les residències per a persones amb discapacitat no queda cap cas actiu: els 36 usuaris afectats han superat la infecció, així com els 20 treballadors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.