Setmanari d'informació local - 138 anys

Eivissa celebra la seva Diada demanant ser escoltada i poder disposar dels recursos que produeix

Aquest dissabte es celebra la Diada d'Eivissa. El 8 d'agost de 1235 es va completar la conquesta catalana de les illes d'Eivissa i Formentera per contracte d'infeudació de Jaume I. Fet que posava fi a l'expansió insular a les Balears i Pitiüses.

Aquesta data històrica és la que el poble d'Eivissa i les seves institucions celebren la seva Diada.

Durant aquest dissabte s'han succeït els actes organitzats per entitats, partits i institucions, per bé que les més massives i populars s'han hagut de suspendre per raons sanitàries vinculades a la pandèmia que pateix tot el Planeta.

El president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, ha reconegut aquest dissabte la «dificultat» per a entendre que s'hagi de lluitar per a poder invertir els estalvis de l'Illa.

Segons ha assenyalat Marí en el seu discurs institucional amb motiu de la 'Festa de la Terra', «és inexplicable que els recursos econòmics d'Eivissa no puguin revertir íntegrament a l'Illa d'una manera àgil i clara».

En aquest sentit, ha afegit, es reclama uns recursos que ja són de l'Illa i que ara són «més necessaris que mai per a atendre amb garanties als ciutadans colpejats per la crisi».

Així mateix, en el seu discurs, Marí ha recordat que aquest any 2020 les 'Festes de la Terra' arriben en un moment en el qual Eivissa viu immersa en els «devastadors efectes» de la pandèmia.

D'aquesta manera, ha volgut tenir un record per als afectats i morts pel virus a l'Illa, assenyalant que el seu record ha de servir com a «ànim i coratge diari per a continuar afrontant la situació».

«Eivissa avui és un poble que rememora el seu passat reivindicant el seu futur», ha dit Marí, qui ha exigit per a l'Illa el seu dret a ser escoltada, decidir i gestionar aquest temps «difícil i incert».

Així mateix, ha demanat que s'escoltin les reivindicacions de l'Illa en temes com una millor gestió dels recursos hídrics, la gestió de residus o un transport públic adequat a la realitat insular.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.