Setmanari d'informació local - 138 anys

IB3 Televisió emet el documental 'Especial Fernando Garfella, a la mar gran'

42165

Dissabte vespre, IB3 Televisió emet el documental 'Especial Fernando Garfella, a la mar gran' en homenatge al submarinista professional i documentalista.

Fernando Garfella Palmer va morir diumenge passat a 31 anys, quan va patir un accident mentre bussejava prop de sa Dragonera. La Guàrdia Civil va recuperar el seu cos, dos dies després, a 92 metres de profunditat.

Garfella era un referent tant per la seva mirada artística, tantes vegades admirada en diferents espais d’IB3 Televisió, com pel seu compromís. El submarinista havia lligat la seva vida i el seu ofici als paisatges que l’envoltaren sempre, la mar d’Andratx i tots els seus detalls: els fons i les espècies marines, la flora i la fauna que va ajudar a documentar i protegir oficialment.

Fernando Garfella va contribuir a la sensibilització dels valors naturals de la mar balear, dedicant moltes hores a retratar la vida submarina, col·laborant amb les principals entitats de conservació, promovent la declaració de reserves de pesca i denunciant comportaments lesius amb la mar. També es va comprometre a documentar els salvaments dels migrants africans. Va col·laborar amb Save the Med i va embarcar com a voluntari a l’Open Arms. Ara, una llanxa de l’ONG durà el seu nom.

Estava prevista la seva contribució per a un gran documental de la mar de Balears que prepara IB3 Televisió juntament amb la fundació conservacionista Marilles.

Aquest documental ens oferirà un retrat de la vida de Fernando Garfella alhora que intentarà retre un homenatge a una persona molt estimada entre tots els professionals de la mar, els ecologistes i les entitats de cooperació.

L’'Especial Fernando Garfella, a la mar gran' s’emetrà dissabte a les 21.40 h, a IB3 Televisió. També es podrà veure per IB3 Global i al servei de televisió a la carta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.