Setmanari d'informació local - 138 anys

Coronavirus, divendres 4 de setembre: un mort i 230 contagis més

El servei balear d'Epidemiologia ha notificat aquest divendres al Ministeri de Sanitat espanyol 230 contagis de coronavirus, un mort més i 298 noves altes, la qual cosa rebaixa la xifra de casos actius a 2.156, 69 menys que aquest dijous.

Segons ha informat la Conselleria de Salut, l'acumulat a les Balears des de l'inici de la pandèmia assoleix els 9.297 casos. Seguint els criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat -que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l'11 de maig-, s'han notificat fins a 9.192 casos a Balears.

Per Illes, 7.898 corresponen a Mallorca, 264 a Menorca, 961 a Eivissa i 69 a Formentera.

Fins avui 6.892 persones s'han recuperat del Covid-19 a Balears i 249 han mort.

Una desena de brots aquesta setmana
Segons les dades d'Epidemiologia, la darrera setmana s'han detectat deu brots nous a la comunitat. Dels 61 casos positius detectats de manera precoç, 31 es troben asimptomàtics mentre que 30 han manifestat símptomes (i d'aquests, no hi ha cap que hagi requerit hospitalització).

Altres 98 persones es troben en seguiment en ser considerats contactes estrets. Tots els brots afecten a menys de 10 persones, excepte un que inclou 11 casos positius.

Quatre dels nous brots declarats aquesta setmana s'han localitzat a Eivissa, tres a Mallorca i dues a Formentera, mentre que un afecta dues illes conjuntament: Eivissa i Menorca. Dels nous brots, quatre són de l'àmbit social / familiar, tres laborals i tres mixtos (un laboral-familiar i dos laboral-residencial).

Així mateix, a més d'aquests deu brots, queden altres 84 oberts (94 en total). Des de principis de maig, l'equip de rastrejadors d'atenció primària del Centre Coordinador de Covid ha identificat 137 brots en la comunitat, ha localitzat 715 casos positius i ha fet seguiment i proves a altres 1.000 persones identificades com a contactes estrets.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.