Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma reconeix amb el Premi Rosa Bueno el compromís de quatre associacions ciutadanes

L'Associació Barri Cívic Santa Catalina, l'associació de veïns Es Molí - Rafal Vivero, Acció Solidària i Associació Naixença han rebut aquest dimarts els Premis Rosa Bueno 2020, que reconeixen projectes d'associacions ciutadanes.

Segons ha assenyalat l'Ajuntament de Palma en un comunicat, el batle de Palma, José Hila, i el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, han lliurat els guardons.

Aquests guardons tenen per objectiu fer valer i donar suport a projectes realitzats per col·lectius i entitats ciutadanes no lucratives que impulsin la participació, el compromís i l'organització ciutadana en la investigació de solucions alternatives a problemes concrets del territori en el qual intervenen.

En aquest sentit, Associació Barri Cívic Santa Catalina ha estat premiada per l'impuls a la participació ciutadana com a eina de transformació social. De l'associació de veïns Es Molí - Rafal Vivero es reconeix l'impuls a la participació juvenil i d'Acció Solidària l'impuls a la participació dels sectors socials vulnerables o en risc d'exclusió social. Associació Naixença ha estat guardonada per l'impuls a la igualtat de gènere des del teixit associatiu.

A causa de la situació sanitària motivada per la pandèmia de la Covid-19, enguany s'ha celebrat un acte breu amb aforament reduït en què s'han lliurat els premis de les cinc categories que contempla la convocatòria.

Així, en una cinquena categoria, Antonio Tortonda Domínguez ha rebut el reconeixement per la seva trajectòria personal en matèria de participació ciutadana i reforç del teixit associatiu i ha rebut una escultura d'un artista local.

Segons han assenyalat, a la convocatòria d'enguany s'han presentat un total de 14 candidatures que varen ser avaluades pel jurat, qui va destriar els guanyadors. En la categoria de projectes de col·lectius i associacions sense ànim de lucre dels quatre premiats rebran cadascú una dotació econòmica de 2.500 euros.

Els premis reben el nom de Rosa Bueno, figura històrica del moviment veïnal i de les organitzacions ciutadanes sense ànim de lucre de la ciutat de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.