Setmanari d'informació local - 138 anys

El Teatre Principal estrena 'Clitemnestra', de Colm Tóibín, dirigida per Agustí Villaronga

21/09/2020 El Teatre Principal estrena 'Clitemnestra', de Colm Tóibín, dirigida por Agustí Villaronga. El Teatre Principal de Palma estrenará este jueves día 24, a las 20.00 horas, el montaje teatral 'Clitemnestra, la casa dels noms', una obra original del escritor irlandés Colm Tòibin y que cuenta con la dirección de Agustí Villaronga. CULTURA ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES AUTONOMÍAS CONSELL DE MALLORCA | CONSELL DE MALLORCA

El Teatre Principal de Palma estrenarà aquest dijous dia 24, a les 20.00 hores, el muntatge teatral 'Clitemnestra, la casa dels noms', una obra original de l'escriptor irlandès Colm Tòibin i que compta amb la direcció d'Agustí Villaronga.

Segons ha informat el Consell, 'Clitemnestra, la casa dels noms' és una producció del Teatre Principal i Testament, protagonitzada per l'actriu Núria Prims qui està acompanyada sobre l'escenari per Josuè Guasch, Marc Bonnín, Sara Sánchez, Marina Font i Aitor Gabaldà.

A més, l'escenografia ve signada per Rafel Lladó, a partir d'un concepte escenogràfic de l'artista plàstica Susy Gómez, que és també l'autora del vestuari.

L'obra es podrà veure del 24 al 27 de setembre

Pel que fa a les dates en què es podrà veure 'Clitemnestra, la casa dels noms' en el Teatre Principal, el Consell ha apuntat que a més d'en l'estrena del 24 de setembre, es podrà gaudir d'ella el divendres 25 a les 21.00 hores, el dissabte 26 a les 20.00 hores i el diumenge 27 a les 18.00 hores.

A més, ha posat l'accent la institució insular, es tracta d'una funció que també es podrà veure en línia a través de la pàgina web del Teatre Principal (teatreprincipal.com).

'Clitemnestra, la casa dels noms'

En relació amb l'obra, ha explicat el Consell, Tóibín i Villaronga donen la volta al personatge de Clitemnestra, que la tradició ha mostrat com una dona cruel, assassina i mala mare que ha alimentat la misogínia dins de la cultura occidental, per a humanitzar-la i al seu torn convertir-la en un ésser amb consciència, que sofreix l'assassinat atroç de la seva filla.

Durant la presentació d'aquesta producció, la vicepresidenta i consellera insular de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha destacat aquesta visió nova que ofereix l'autor i ha celebrat «l'empoderament de la dona» que fructifica en aquesta Clitemnestra.

Per part seva, el director del Teatre Principal, Josep R. Cerdà, ha recordat que 'Clitemnestra, la casa dels noms' s'havia d'estrenar el passat 27 de març i que la situació sociosanitària derivada de la pandèmia de la COVID-19 el retardat fins a aquesta setmana. Cerdà ha posat, a més, aquesta producció com «un exemple de resistència, que ha permès tirar endavant aquest projecte costi el que costi».

El director de l'obra, Agustí Villaronga, per part seva, ha posat l'èmfasi en el paper que han jugat les constel·lacions familiars a l'hora d'anar construint aquest muntatge, pel fet que «la mitologia grega és considerada per molts com una gran constel·lació familiar».

Villaronga també ha vist una segona lectura, que és la de «qüestionar les lleis, els marcs legals i les institucions que les emparin».

Finalment, l'actriu catalana que dóna vida a Clitemnestra en aquesta producció, Nuria Prims, ha estès aquest maltractament del seu personatge i l'ha personificat en el «maltractament i menyspreu que han sofert les dones durant segles» i ha assegurat que espera que «el públic que vagi a veure l'obra tingui el desig de justícia i de dignificació de la dona».

Després de l'estrena en el Teatre Principal, 'Clitemnestra, la casa dels noms' iniciarà una gira que la portarà al Teatre de Manacor el 17 d'octubre i més tard viatjarà a diferents escenaris, tant de les Illes com el Principat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.