Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA adverteix de la «pèrdua d'identitat» de l'Eixample davant «la passivitat municipal»

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha advertit aquest dimarts de la «pèrdua d'identitat» de l'Eixample davant «la passivitat municipal» i ha demanat un pla de protecció per a la zona.

En un comunicat de premsa, ARCA ha lamentat que l'edifici del carrer Reina Maria Cristina 70 serà derrocat. «El més greu del cas no és únicament que es perdi autenticitat de l'Eixample, sinó que el nou edifici que el substituirà excedirà en altura el seu entorn», ha indicat l'associació.

D'acord amb ARCA, aquest edifici «no tenia valors per a estar contemplat dins del catàleg d'elements protegits, però el conjunt del carrer sí que té valors ambientals i paisatgístics per a conservar-se».

En aquest sentit, l'associació ha assegurat que el planejament urbanístic de l'Eixample «està obsolet i el condemna a la destrucció» i ha demanat un pla de protecció a l'estil del barri de Santa Catalina.

«ARCA fa anys que demana unes normes urbanístiques respectuoses per a l'Eixample, que no afavoreixi la substitució dels originals i que si s'arriba a la demolició, el nou immoble no suposi un element estrany, impersonal i destructor de l'encant del lloc», ha explicat l'associació.

D'altra banda, ARCA ha criticat que el govern municipal de Palma «deixa passar els anys sense prendre mesures i aprovant demolicions que provoquen pèrdues irreversibles d'edificis singulars». «Ara li toca a Reina Maria Cristina, 70. Derrocaran un edifici senzill i el substituirà un altre sense cap garantia d'aportar en positiu al paisatge urbà», ha indicat l'entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.