Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS lamenta la manca de compromís del Govern espanyol en l'acollida de refugiats en el moment en què arriben més de 200 migrants a les Balears

El senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha retret a la ministra espanyola d'Afers Exteriors la política migratòria duta a terme per l'executiu de Pedro Sánchez, durant el darrer ple del Senat,. Vidal ha denunciat «una política d'acollida de refugiats que és una autèntica estafa». Tot, coincidint els mateixos dies que han arribat a Mallorca i Formentera més de 200 persones a la recerca de refugi.

El senador mallorquinista s'ha mostrat «escandalitzat» per «la manca de compromís estatal en la política europea d'acollida». Així, ha recordat que «Espanya va dir el 2015, després de 'l'afer Aylan', que ubicaria 9.323 persones refugiades i només ha complit la seva paraula amb 1.359 refugiats». Segons el senador ecosobiranista, «és molt indecent que un govern autoanomenat 'el més d'esquerres de la Història' rebutgi vuit de cada deu sol·licituds d'asil que rep l'Estat espanyol».

Segons el senador de MÉS, qui ha interpel·lat directament la cap de la diplomàcia espanyola, «enfortir unes relacions euromediterrànies basades en la justícia social, els drets de les dones, la defensa del medi ambient i l'autodeterminació dels pobles és bàsic per una Mediterrània segura i en pau» i ha volgut demanar «si l'operació del vaixell Aquarius va ser només pur màrqueting o si pel contrari el Govern d'Espanya té una orientació realment progressista a la Mediterrània».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.