Setmanari d'informació local - 138 anys

Les diferències entre la bicicleta estàtica i la bicicleta el·líptica que has de conèixer

Les bicicletes estàtiques i el·líptiques són protagonistes en els gimnasos, situant-se com a grans aliades per perdre pes i posar-se en forma, sent aptes per a persones de totes les edats. Però, quines diferències hi ha entre cadascuna?

Vols perdre pes i posar-te en forma, t'has apuntat al gimnàs, i en arribar, has de triar entre la bicicleta estàtica i la bicicleta el·líptica, però no saps amb quin quedar-te ni quina serà la millor per assolir el teu objectiu.

Si és així, tranquil, ja que a continuació et contarem les principals diferències entre la bicicleta estàtica i el·líptica que has de conèixer, i que t'ajudaran a triar, i el més important, a prendre una decisió encertada.

Coses en comú entre les bicicletes estàtiques i el·líptiques

Tots dos tipus de bicicletes són molt beneficioses i tenen coses en comú:

  • Ajuden a perdre pes: les bicis estàtiques i el·líptiques són grans opcions si vols perdre pes, ajudant-te a cremar greixos i calories d'una manera divertida i dinàmic.
  • Beneficioses per al cor: totes dues són beneficioses per al cor, ja que t'ajudaran a posar-te en forma i a millorar la resistència, el que serà molt favorable per cuidar la teva salut cardiovascular.
  • Desenvolupament de la musculatura sense riscos: són altament beneficioses per a desenvolupar la musculatura sense riscos, ja que no hi ha impactes, les articulacions no patiran.
  • Vàlides per a qualsevol edat: un dels principals avantatges de les dues bicicletes és que són vàlides per a qualsevol edat, ja que en tenir un baix impacte i permetre escollir la intensitat, s'adapten a la perfecció al nivell físic de cadascú.

Principals diferències entre la bici estàtica i l'el·líptica

Pèrdua de pes

Si ens centrem en la pèrdua de pes, la realitat és que la crema de calories de les bicis estàtiques i les el·líptiques és molt similar, i amb prou feines hi ha diferències. Tot dependrà del nivell d'intensitat i del temps d'ús. Tot i això, els diferents estudis han demostrat que amb l'el·líptica es crema una quantitat de calories lleugerament superior.

Risc de lesions

Pel que fa a les lesions, el risc de lesió de les estàtiques i les el·líptica és mínim, sempre que s'utilitzin correctament i es mantingui una bona postura, sent aquesta d'una de les claus del seu èxit. Són màquines esportives molt segures i amb un impacte sobre les articulacions molt reduït.

Intensitat

La intensitat de la bicicleta el·líptica és superior a la intensitat de l'estàtica, ja que és una màquina que treballa de manera intensa i de forma més completa sobre el tren inferior i el tren superior. En canvi, la bici estàtica és més senzilla i la intensitat és una mica menor, el que fa que sigui una molt bona opció per a l'escalfament.

Posició

La posició és la diferència més gran entre ambdós tipus de bicicleta, ja que mentre que en una bici estàtica s'està assegut, en l'el·líptica es roman dempeus. Aquesta és la principal raó per la qual la crema de calories de l'el·líptica és lleugerament superior.

Possibilitat de retropedaleig

També cal destacar que la bici el·líptica ofereix l'opció de pedalar cap enrere, cosa que no és possible fer a les bicicletes estàtiques. El retropedaleig és beneficiós per al reequilibri de la força de les articulacions.

Entreteniment

Pel que fa a l'entreteniment, tot dependrà dels gustos de cadascú. A priori, l'el·líptica sol ser una opció més entretinguda, ja que en haver de moure les cames i els peus fa que sigui més dinàmica i que el temps passi més de pressa, ja que has d'estar més concentrat.

Per contra, el treball en la bici estàtica és més mecànic i monòton, el que pot fer que en alguns casos acabi sent una mica més avorrida o pesada que l'el·líptica. Però com hem comentat, tot dependrà dels gustos de cadascú, ja que hi ha persones que troben més entretinguda la bici estàtica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.