Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament de Barcelona retira la medalla d'or a Heribert Barrera

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha retirat la medalla d'or de la ciutat a l'ex-president del parlament Heribert Barrera. La votació s'ha fet a petició del grup Barcelona pel Canvi de Manuel Valls.

El regidor ha demanat que es retirés el guardó al·legant les posicions xenòfobes de Barrera. Cal recordar que Valls fou condemnat pel TEDH per les expulsions de romanesos quan era ministre d'Interior francès. Els comuns, el PSC, Ciutadans, PP i Barcelona pel Canvi han votat a favor de la retirada, i només ERC i JxCat s'hi han oposat.

Per part d'ERC, la regidora Montse Benedí ha defensat la trajectòria política i vital de Barrera i ha recordat que el seu partit sempre s'havia desmarcat de les declaracions «desafortunades» que va fer l'ex-president del parlament: «Mai no ho hem justificat ni compartit'». Benedí ha dit que aquesta proposició no responia «a cap afany de justícia, sinó de ressentiment».

Per la seva banda, el vot en contra de JxCat ha estat defensat per Ferran Mascarell: «Aquest progressisme poc progressista d'alguns farà que al final els GAL tenguin medalla, que els Borbons tenguin medalla i que el senyor Barrera no tinguin medalla».

Per la seva banda, el president de la Generalitat Quim Torra, ha qualificat de «lamentable» la decisió del ple de Barcelona i ha defensat que l'ex-president del parlament fou «un lluitador incansable per la llibertat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.