Setmanari d'informació local - 138 anys

La Federació Llull porta la pel·lícula sobre Guillem Agulló arreu dels Països Catalans

43301

La Federació Llull, formada per l'Obra Cultural Balear, Òmnium i Acció Cultural del País Valencià, ha donat suport al mecenatge de la pel·lícula 'La mort de Guillem', emmarcada en la campanya 'La Lluita Continua'.

La campanya pren com a punt de partida la figura de Guillem Agulló i Salvador, el seu assassinat i el judici del cas per a promoure la memòria de Guillem Agulló, denunciar la impunitat de l’extrema dreta durant els darrers 40 anys, reivindicar la històrica lluita antifeixista a casa nostra i alertar sobre l’auge de renovats discursos xenòfobs i racistes que s’han instal·lat de nou en el centre del debat polític i social.

Guillem Agulló, símbol antifeixista

Guillem Agulló i Salvador és assassinat d'una punyalada al cor per un grup de neonazis l’11 d'abril de 1993. Destrossats, els seus pares, Guillem i Carme, lluitaran perquè no es manipuli la mort del seu fill, i no sigui considerada fruit d’una simple baralla entre bandes. El camí, ple d'obstacles, amenaces i d’una guerra bruta mediàtica, estarà a punt de destrossar la família, que haurà d’aprendre a viure fent el dol per la mort d’un fill mentre lluita per la seva memòria, que de mica en mica esdevé el símbol d’una causa que ells mai haguessin pensat encapçalar.

La pel·lícula s'estrenarà simultàniament per televisió a IB3, À Punt i TV3 el pròxim divendres 2 d'octubre i gràcies a la Federació Llull es podrà veure físicament en més de 30 esdeveniments de presentació arreu dels Països Catalans. A Palma ja hi ha data: el 30 de setembre a Can Alcover.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.