Setmanari d'informació local - 138 anys

El batle de Petra multa amb més de 7.500 euros tres joves del poble a qui acusa de fer pintades antimonàrquiques

L'actual batle de Petra, Salvador Femenias Riera, d'El PI, s'ha volgut erigir en justicier del seu poble i defensor de la monarquia espanyola i ha multat tres joves petrers amb dues sancions perhom de 1.262,40 euros, que sumen un total de 7.574,40 euros.

Segons la decisió del Batle, els tres joves són autors d'algunes pintades contra la monarquia i la corrupció, aparegudes a Petra el dia 10 d'agost d'enguany, dia en que els reis espanyols varen visitar el municipi. Salvador Femenias, també encoloma als joves altres pintades que fa anys que hi són.

Sense proves

La realitat és que els tres joves petrers varen ser identificats per un control de la Guàrdia Civil, la matinada d'aquell 10 d'agost, quan tornaven d'acompanyar una persona a Manacor. Els agents del cos espanyol no els trobaren res de sospitós, tot i així, varen informar de la identificació a la policia municipal de Petra.

L'agent de la Policia Local de Petra, Dimas de la Rosa, va instruir el cas i va acusar els tres joves de diverses pintades, que segons veïns del poble, algunes es varen fer aquella nit i altres «fa anys que hi són».

Motivació política

La resolució de Salvador Femenias té un evident caire polític, no només pel fet que algunes de les pintades atribuïdes als tres joves tenen un contingut polític de denuncia de la monarquia i de la corrupció, sinó perquè la sanció es fa en base a relacionar la ideologia dels tres joves amb el contingut d'alguna de les pintades.

No només això, l'actual batle de Petra demostra els seus prejudicis amb els tres joves, quan fa constar entre les circumstàncies agreujants: «la intencionalitat» de les pintades, en clara al·lusió al contingut polític d'aquestes i quan es refereix als pares dels denunciats.

I per acabar-ho d'adobar, el batle s'autodelata en la seva voluntat de castigar de manera exagerada els joves, quan els imposa no una, sinó dues multes per ser «presumptes infractors» de l'Ordenança Municipal de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l'espai públic de Petra. Una multa per haver fet «presumptament» pintades. Una altra multa per haver fet «presumptament» pintades, sense disposar de permís.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.