Setmanari d'informació local - 138 anys

El Bloc per Felanitx abandona l'equip de govern

Aquest passat dimarts els tres regidors del Bloc, fins ara membres de l'equip de govern a l'Ajuntament de Felanitx, varen renunciar a continuar gestionant les seves àrees (Serveis Socials, Educació, Igualtat i Medi Ambient, entre altres), per a forçar, amb aquesta acció, la negociació d'un nou pacte de govern que d'estabilitat a la gestió política del Consistori.

«Aquesta situació que hi havia fins ara no era sostenible de cap de les maneres i hem de trencar del tot per a poder començar de zero», va explicar, Miquel Lluís Mestre, portaveu del Bloc. «La màxima -assegura- és que en uns dies puguem tenir un nou pacte amb l'estabilitat necessària per a poder governar. Aquest ens col·locarà en un govern en minoria, en majoria o en l'oposició», comenta; i és que el ventall de possibilitats és variat. Mestre és conscient que «un pacte de centre dreta és més possible que no uneixo on tingui presència l'esquerra»; malgrat això, s'asseuran a negociar. Fins i tot el Bloc advoca «per un equip de govern tipus gestora, que fixi acords molt clars».

Per part seva, el batle Jaume Monserrat (PI) ha explicat que respecta la decisió del Bloc, i que «ens hem proposat per a aquesta setmana avançar cap a una línia de tornar a tenir un equip de govern el més estable possible. Farem reunions amb més d'un partit per a consensuar projectes importants pel bé del municipi».

El PP, disposat

Davant l'escenari polític local, el PP -ara en l'oposició, però que va ser el partit més votat en les eleccions de juny de 2019 amb sis regidors, s'ha ofert «per a treballar per al municipi i donar estabilitat» ha explicat el seu portaveu, Catalina Soler.

La Junta Local es va reunir extraordinàriament el dilluns i va autoritzar a Soler a «negociar amb la resta de partits polítics un pacte que faci millorar la gestió municipal». «Serem generosos i alhora ambiciosos per a arribar a un acord on l'estabilitat i el treball siguin a partir d'ara el full de ruta de l'Ajuntament», explica Soler. «Per a nosaltres, en aquest moment el que menys ens interessa és ostentar l'alcaldia, malgrat ser el partit més votat. Ens oferim per a treballar començant per la neteja i acabant per aprovar un Pla General Urbanístic, tal com venim demanant fa mesos». Sobre la taula el PP també posa la construcció de la pista d'atletisme, la deixalleria, el nou col·legi, l'hospital sociosanitari o el Sindicat, entre altres.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.