Setmanari d'informació local - 138 anys

Xesc Martí s'imposa a la cursa ciclista d Ariany i acaba segon a Son Servera

El passat cap de setmana (22 i 23 d'abril) tot i coincidir amb la Setmana Santa, l'activitat ciclista va ser important celebrant-se fins a tres curses diferents a Son Servera, Ariany i Pollença, que comptaren amb important participació. Seguint un ordre cronològic, la primera prova es va disputar dissabte a Son Servera, amb una cursa en línia de 115 quilòmetres i que es va caracteritzar per la seva duresa, que ocasionà que dels 66 corredors que prengueren la sortida sols 39 poguessin arribar al final. Els passos pel Coll dels Vidriers, Coll d'Artà i Son Morell foren decisius donat que romperen el gran grup. Rafel Millà, del Cropusa, fou el guanyador amb un temps de 2 h. 51'31'', seguit d'altres tres corredors del mateix equip, mentre que el primer illenc fou Juan Vicente Maties amb 2 h. 55'44''. També hi va participar el deianenc Vicenç Reynés que aconseguí una excel.lent setena posició amb 2 h. 56'41''. Però si un atleta ha destacat aquest cap de setmana ha estat el fornalutxenc Francesc Martí que acabà el 17è de la general absoluta i segon de la categoria Júnior amb un temps de 2 h. 56' 50'', després de fer una magnífica cursa. Diumenge es va disputar aquest ja tradicional trofeu a Ariany que va comptar amb dos sectors, el primer en línia de 104 qms. en un recorregut més aviat planenc i en el qual es va imposar Oleg Kacherine amb 2 h. 29'30'' mentre que el deianenc Vicenç Reynés fou 11è amb 2 h. 35' 26'' i el primer illenc fou Martí Cerdà. El segon sector, de 30 qms. i que transcorria per un circuït urbà d'1'2 qms. i al qual s'havien de fer 25 voltes completant 30 qms. realment durs i al qual es va imposar Guillem Muñoz del Cropusa amb 49'58'', mentre que el deianenc Vicenç Reynés fou el segon amb 50'45'' el que li va permetre acabà desè en la general absoluta després de disputats els dos sectors. Però una vegada més Xesc Martí fou el protagonista, donat que fou el gran guanyador en la categoria de Júniors, creuant l'arribada amb 11 segons de diferència sobre el segon classificat després de fer una magnífica cursa d'una distància de 38 qms. aconseguint un temps d'1 h.03'28''. Finalment dilluns, segona festa de Pasqua, es va completar un intens cap de setmana ciclista amb la disputa a Pollença del Memorial David Gómez, que es va celebrar amb dos sectors, el primer de 89 qms. i amb les dures rampes del Puig Tomir com a punt més dificultós i decisiu de la carrera, i on els dos ciclistes que serien guanyadors, Andrei Korovine i Rafel Millà, aconseguiren distanciar-se del gran grup. El deianenc Vicenç Reynés aconseguí una brillant tercera posició entrant a 1'53''' del guanyador Korovine que feu un temps de 2 h. 20'54''. El segon sector, de 36 qms que transcorria per un circuit urbà i que fou dominat en la seva major part pel mallorquí Tomeu Soler fins que aquest fou neutralitzat. Finalment el guanyador fou Guillem Muñoz amb 1 h. 04'59'', mentre que Vicenç Reynés tornà a ser tercer a 8 segons del guanyador.