Setmanari d'informació local - 138 anys

L’agost d’enguany enregistra un 40% més de contractes que el mateix mes del 2019

Tot i això, aquest estiu hi ha hagut 344 treballadors menys

L’hostaleria és el sector econòmic que encapçala les xifres de nous contractes.

L’agost recupera una gran part dels llocs de treball perduts d’ençà de la pandèmia. Els nous contractes del darrer mes han apujat un 40% en comparació a l’agost de l’any 2019. Així, s’han signat 331 nous contractes mentre que fa dos anys a les mateixes dates i sense pandèmia se’n signaren 194.


Aquest important augment al mes d’agost respon a que enguany els contractes s’han signat més tard, moment en què la temporada turística enregistrà xifres similars als anys prepandèmics. En canvi, l’any 2019 la majoria dels contractes es materialitzaren al mes d’abril que és quan habitualment arranca l’època de més feina al municipi.
Tot i l’augment considerable, aquest estiu hi ha hagut manco gent contractada que l’any 2019. Concretament, hi ha 5.137 persones afiliades a la Seguretat Social, 344 menys que l’any 2019 quan n’hi havia 5.481. Això vol dir que encara no s’han recuperat tots els llocs de feina que hi havia abans de l’arribada del Covid, encara que les xifres de contractació estiguin actualment a l’alça.


L’hostaleria és el sector en què s’han generat més llocs de treball, ja que representa més del 70% de les noves contractacions al municipi amb 232 persones. La resta de serveis que no inclouen ni hostaleria ni comerç, se situen com a la segona activitat econòmica en què s’han realitzat més contractacions aquest mes d’agost amb 50 contractes signats.

Temporalitat
Val a dir que un 87% del total dels nous contractes són temporals, mentre que només un 13% són indefinits. Aquestes xifres apunten que la gran majoria dels llocs de feina depenen directament de l’arribada de turistes i que previsiblement no se mantindran en el temps. Per tant, pel fet que amb la pandèmia no es poden fer previsions de com anirà la temporada turística, la contractació a Sóller enregistra pics molt alts durant els dos mesos d’estiu i es preveuen grans caigudes tot just acabar la calor.
Segons les dades oferides pel Servei d Ocupació de les Illes Balears (SOIB) a Sóller hi ha actualment 881 persones inscrites com a demandants de feina, 490 menys que el mateix mes de l’any 2019. La crisi econòmica derivada de la pandèmia ha provocat que durant aquests dos darrers anys la població demandant de feina hagi augmentat considerablement.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.