Setmanari d'informació local - 138 anys

Comença la collita de l’oliva verda a Sóller

La Cooperativa fixa que recollirà 30 tonelades de l’oliva verda de taula amb Denominació d’Origen i altres 20 tonelades de la negra que s’agafa més endavant

La botiga de la Cooperativa ofereix oliva de taula amb D.O. | Pere Joan Oliver Orell

La campanya per recollir l’oliva verda de taula començarà dia 23 de setembre. Aquesta és la data que ha anunciat la Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu perquè els productors que tenen oliva verda de la varietat mallorquina la recullin «abans no hagi madurat massa», explicà la tècnica agrànoma de l’entitat, Margalida Morell. De fet, els tècnics han decidit avançar la data de recollida de l’oliva a causa de la climatologia d’aquest estiu. De fet, hi ha «zones de Sóller on el fruit ja ha madurat i es comença a deshidratar, com és el cas de les finques de sa Figuera i Miramar», comentà Morell.


Per aquesta campanya la Cooperativa necessita unes 30 tonelades d’oliva verda de taula i unes 20 tonelades d’oliva negra, tot i que segons Morell «no crec que es doni el cas, perquè ara hi ha oliva als arbres, però d’aquí a que es pugui agafar el fruit no sabem què passarà». Per tant, l’entitat espera arribar a les 50 tonelades tot i que és possible ampliar la quantiat de verda, «si es dóna el cas», digué.

Podeu llegir tota la notícia a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.