Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament reclama la urgència del Centre de Dia a Fontsana

La regidora de Serveis Socials demana «les quinze places incloses en el conveni de 2005»

L’Ajuntament ha demanat celeritat a la propietat de la residència Fontsana perquè obri al més aviat possible el Centre de Dia a les seves instal·lacions. En concret, la regidora de Serveis Socials, Llum Castañer reclamà la urgència a Sóller Invest perquè posi a disposició dels usuaris al més aviat possible «les quinze places que estan incloses en el conveni signat el 2005 amb el centre i que corresponen a Sóller», explicà Castañer. Per això, han demanat a la propietat que presenti els nous plànols de les instal·lacions «perquè necessitam que el centre estigui en marxa ja», comentà la regidora.

Cal recordar que fa dues setmanes la Plataforma Pro Centre de Dia alertava del retard en la construcció del centre d’estades diürnes, unes instal·lacions que «haurien d’haver estat ja en funcionament», explicaven. Després d’aquestes declaracions, la regidora de Serveis Socials, juntament amb l’arquitecte municipal i la regidora d’Urbanisme i Obres, Esther Alfonso es reuniren dimecres amb Sóller Invest. Durant la trobada es posà de manifest que des del mes de novembre de 2022 se’ls contestaren les esmenes a l’avantprojecte presentat i que de llavors ençà «no han entrat cap nou projecte», assegurà Castañer.

Aleshores el projecte de centre de dia a Fontasana s’havia d’ubicar a les instal·lacions on hi havia una escoleta infantil. Després que aquesta canviàs de local, Sóller Invest assegurà que tendria el centre llest a finals de 2021 o a principis de 2022 i que assegurava 15 places de gestió pública; 3 serien de propietat de l’Ajuntament i 12 s’havien de cedir a la direcció General de Dependència. Si bé s’han hagut de modificar els plànols i adaptar-los a la normativa vigent, la promotora no ha iniciat les obres per manca de persmisos.

Després d’aquesta trobada i segons informà la regidora, Fontsana s’ha «compromès a adaptar la zona destinada a centre de dia a molt curt termini» amb la voluntat d’agilitzar els tràmits perquè Sóller disposi prest d’un centre d’estades diürnes mentre continua la tramitació per construir el Centre de Dia a Ses Fontanelles, a l’antic Escorxador. A més, l’obertura d’aquest centre serviria també per valorar si aquest servei que havia de ser provisional mentre es contrueix el municipal «dona resposta a la demanada i a la necessitat del servei al municipi».

D’altra banda, i amb la voluntat de continuar treballant per un centre de dia, està prevista una reunió amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) la setmana que ve, amb l’objectiu «d’aclarir tota la documentació i el projecte que afecta Sóller», apuntà Castañer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.