Setmanari d'informació local - 138 anys
Sóller » Local Barranc de BiniaraixSerra de tramuntanacamins públics

El catàleg de camins públics s'aprovarà excloent només els "conflictius"

Ll.G.

L'equip de govern de Sóller ha decidit dur a aprovació definitiva el catàleg de camins públics després de més de 6 anys des de la seva elaboració per part del Consell de Mallorca i de la paralització l'expedient a finals de l'anterior legislatura, pel desacord existent en el pacte PSOE-Entesa-Progressistes.

Després que dies enrere l'Associació Hotelera de Sóller remetés una carta al batle, Carlos Simarro (PP) recordant la seva «obligació» d'incorporar la xarxa de camins públics de titularitat municipal a l'inventari, el regidor de Patrimoni, Joan Ruiz, va afirmar ahir que ja s'havia ordenat als tècnics que reobrissin el procés per convertir el catàleg en «definitiu»

Sóller » Reportatges Barranc de BiniaraixSerra de tramuntana

La declaració de la Unesco, també té marxa enrere

G. Amengual/R.S.S.

El 27 de juny passat, la Unesco declarà la serra de Tramuntana Patrimoni Paisatgístic de la Humanitat, una denominació de la qual tan sols gaudeixen 878 paratges de tot el planeta.  Amb la declaració esmentada, l'organisme internacional emeté un expedient que preveu la justificació de la designació com a Patrimoni de la Humanitat, com també una sèrie de compromisos que s'han d'adoptar per conservar-la. D'aquí a cinc anys, una comissió avaluadora es tornarà a reunir per analitzar l'estat de la Serra i decidir si manté, o no, el títol de Patrimoni Paisatgístic.

Sóller » Comarca Serra de tramuntana

La Serra de Tramuntana, protagonista a Segovia

R-S.S.

Una representació Consell de Mallorca, encapçalada per la presidenta de la institució insular, Maria Salom, ha participat a l'inici de les jornades d'alts responsables de Patrimoni Mundial a Espanya, que es celebren avui i demà al Palau Reial de la Granja de San Ildefonso a Segovia.

Sóller » Local Serra de tramuntana

La Serra de Tramuntana ja és Patrimoni de la Humanitat

EFE/Ll.G.

El paratge natural de la Serra de Tramuntana de Mallorca ha entrat avui a formar part de la Llista del Patrimoni Mundial, segons han informat fonts de la UNESCO.  El Comitè del Patrimoni Mundial, que ha pres avui mateix la decisió, examina fins al pròxim 29 de juny a París les 35 candidatures de llocs naturals, culturals i mixtos que aspiren a ser Patrimoni de la Humanitat. La candidatura de la serra de Tramuntana era l'única que presentava l'Estat Espanyol. a decdlaració suposa una marca de qualñitat afegida a a nostra comarca de prestigi internacional i una major protecció "moral" d'aquest paisatge i dels seus valors naturals i culturals.

Sóller » Local Serra de tramuntana

Demà divendres el Consell de Patrimoni Històric decidirà si la Serra de Tramuntana representa a Espanya davant la Unesco

Europa Press

La Serra de Tramuntana està cada vegada més al voltant de convertir-se en Patrimoni de la Humanitat, tot i que tot depèn de com es desenvolupi el Consell de Patrimoni Històric que tindrà lloc a Palma, exactament al Palau de l'Almudaina, i en què durant dos dies, dijous i divendres, els tècnics especialistes en la matèria estudiaran tota la documentació que el Consell de Mallorca ha aportat perquè aquest emplaçament sigui en 2011 de domini mundial.