Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Assemblea de Docents critica l'actitud dels directors de secundària

724
L'Assemblea de Docents critica l'actitud dels directors de secundària. | Arxiu

L'Assemblea de Docents critica l'actitud dels directors de secundària. L'entitat ha fet públic un comunicat en el qual vol respondre a les acusacions de l'associació de directors ADESMA que opinaven que el bloqueig de la planificació que es viu en els centres és fruit de l'estratègia de l'Assemblea davant els canvis en els nous horaris i itineraris LOMQE.

El comitè de vaga de l'entitat ha destacat que els sap molt de greu que l'associació de directors no apunti a la Conselleria d'Educació com a màxima responsable «amb una política de manca de consens i, ara també, de terra cremada, que fa que els claustres votin contràriament a uns itineraris i horaris que veuen injustificats».

«No entenem per què ADESMA no mira de pressionar més la Conselleria. Tampoc entenem perquè no denuncia que a la Direcció General de Planificació i Centres no agafen el telèfon. És que això no és bloquejar la planificació del curs vinent?» ha assegurat l'Assemblea de Docents.

'Boicot'
L'Assemblea també ha criticat que ADESMA hagi manifestat la promoció d'un 'boicot' als centres. «Consideram aquest comentari poc afortunat perquè segons qui llegeixi o escolti la informació pot situar el professorat i els claustres en una posició contrària a la llei», ha afirmat l'Assemblea.

«De fet des de les postures més cavernícoles ja se'ns ha acusat, falsament, de desacatament i de criminals. El que és legal és que els claustres votin si veuen justificats o no els nous horaris i itineraris per motius pedagògics i, en democràcia, quan es convoca una votació, es fa presumint de la llibertat de vot. Per tant, és completament legal que els claustres votin 'no'», ha afirmat l'Assemblea.

L'entitat, en aquest sentit, també ha destacat que el bloqueig que viuen els centres és conseqüència d'unes polítiques educatives basades en la imposició i no en el consens. «Després de quatre anys de fort conflicte educatiu, el Govern de Bauzá marxa sense arreglar res en educació i deixa aquest regal, fruit dels seus errors de càlcul», ha afirmat l'entitat.

L'Assemblea també ha considerat que els arguments de la manca d'un marc jurídic per ajornar l'arribada de la llei. En aquest sentit, han volgut destacar que els diferents partits polítics que han conformat el futur pacte de Govern han dibuixat una via de sortida amb la modificació de les ordres de desenvolupament dels currículums.

Recompte de centres
L'Assemblea també ha fet un recompte dels centres que no han aprovat els nous horaris i itineraris LOMQE. En total els 22 centres que no han aprovat la normativa són: Alcúdia, Binissalem, Felanitx, Francesc de Borja Moll, Guillem Cifre de Colonya, Josep Font i Trias, Josep Sureda i Blanes, La Ribera, Llucmajor, Marc Ferrer, Maria Àngels Cardona, Pau Casesnoves, Porreres, Port d'Alcúdia, sa Colomina, Sant Marçal, Santa Margalida, Santanyí, Sineu, Son Ferrer, Son Pacs i Xarc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.