Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 135 anys

Els partits d'esquerres decidiran aquesta setmana qui presidirà el Govern

725

Els partits del pacte deicidiran aquesta setmana l'organigrama del nou Executiu.

Arxiu

Els partits d'esquerres afronten la recta final per aconseguir signar el pacte de Govern. Damunt la taula encara queda el problema que ha duit més divisió durant les negociacions: qui ocuparà la presidència i com s'estructurarà l'organigrama de l'Executiu.

Segons fonts consultades, MÉS podria cedir la presidència a la socialista Francina Armengol a canvi d'assumir les àrees de Govern de més responsabilitat. En aquest sentit exigirien als socialistes una vicepresidència i les àrees d'Educació i Sanitat.

Podemos, per part seva, no veu amb bons ulls l'entrada en un Govern dirigit pels socialistes però reclamen un canvi a l'esquerra. Per això podrien donar suport al nou Govern sense entrar a dirigir àrees de responsabilitat. En tot cas, tenen clar que no permetran un Govern presidit pel PP.

Mentrestant els partits han arribat a acords programàtics molt clars, com l'exigència d'implantar una taxa ecològica al turisme o bé l'obertura del palau de Marivent a la ciutadania. També han acordat l'aprovació d'una llei de consultes autonòmiques, insulars i local i la realització d'una auditoria pública de tots els comptes de l'Administració.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris