Setmanari d'informació local - 138 anys

Les mesures que prendrà el nou Govern per derogar la LOMQE

767

PSIB, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Podem i Gent per Formentera han anunciat aquest divendres que el primer Consell de Govern adoptarà «mesures legals o reglamentàries adequades per iniciar de forma immediata la derogació que es consideri necessària de la normativa autonòmica de desenvolupament de la LOMQE».

Aquestes formacions, que es preveu que governin les Balears, han expressat el seu «rebuig absolut» al desplegament de la LOMQE que ha duit a terme el Govern encara en funcions, sense el suport de la comunitat educativa i el vot en contra del Consell Escolar.

En aquest sentit, han anunciat en un comunicat les primeres mesures que prendran quan estiguin al govern balear, «en resposta a la preocupació que genera l'organització del pròxim curs escolar».

A més de prendre les mesures legals pertinents per derogar part de la normativa autonòmica, el Consell de Govern farà pública una declaració institucional contra la LOMQE.

S'hi justificarà la demanda de la seva derogació per diverses raons, entre d'altres, per la seva «concepció, ideologia, estructura, currículums, sistema de revàlides, segregació i la manca d'equitat que es generarà».

«Es farà especial referència a l'acord del Consell Escolar de les Illes Balears on es va demanar l'ajornament de l'aplicació de la LOMQE», recalquen.

Els partits preveuen impulsar al Parlament una proposició de llei al Congrés espanyol per modificar el calendari d'implantació del nou sistema LOMQE, a l'empara de l'article 87.2 de la Constitució, així com altres demandes que afecten les competències educatives.

El nou Govern formularà una proposta d'acord amb altres comunitats autònomes que requerirà el vistiplau dels plens dels diversos parlaments autonòmics, en què sol·licitarà la derogació de la llei i «l'aprovació d'una nova llei educativa realitzada des del consens polític, autonòmic i educatiu», incideixen.

Prometen el manteniment de les plantilles globals dels centres, no disminuir les hores assignades a les àrees afectades, especialment música, plàstica i tecnologia, sempre i quan el nombre de grups del centre no variï durant el curs 2015-2016.

«L'Administració educativa cercarà solucions concretes per al professorat –d'acord amb els pactes existents i les taules de negociació amb els sindicats–que, a causa de l'aplicació dels currículums aprovats ,pugui perdre la seva plaça d'interinitat o en un centre concertat»

La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats ha de declarar que les proves o revàlides de primària no seran utilitzades ni per avaluar els alumnes ni per classificar els centres.

«El propòsit del nou Govern és començar el nou curs escolar amb la màxima normalitat, reduir les incerteses dels centres, del professorat, de les famílies i de l'alumnat, que han patit quatre anys d'una política caòtica, agressiva i autoritària sense precedents i oposar-se a la LOMQE, atenent d'aquesta manera la demanda de tota la comunitat educativa», conclouen

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.