Setmanari d'informació local - 138 anys

L'orgull tenyeix de colors els carrers de Palma

Manifestació a favor dels drets del col·lectiu LGTBI a Palma 2015 | dBalears (Youtube)

La reivindicació i la festivitat del 28 de juny, convocada per Ben Amics, ha aplegat aquest dissabte més de 500 persones a Palma per manifestar-se a favor dels drets del col·lectiu LGTBI. La marxa sortia de la plaça de Cort i acabava al parc de la Feixina. Al llarg del recorregut s'han pogut sentir càntics a favor del col·lectiu.

La manifestació, més multitudinària que en les dues edicions anteriors, ha aplegat una gran quantitat de cares conegudes de l'àmbit polític tant de l'Ajuntament de Palma com a representants del Parlament balear, com ara els regidors de Cort Aurora Jhardi, Neus Truyol, Toni Noguera, Aligi Molina o els diputats David Abril o la presidenta del Parlament Xelo Huertas. A la convocatòria enguany s'hi han afegit partits polítics i sindicats com l'STEI o CCOO.

El recorregut ha estat amenitzat per la batucada de Tambors per la Pau. S’han pogut llegir diversos lemes com «Lleis per la diversitat, drets per a la igualtat» del col·lectiu Ben Amics o «Desobeïm l’heteronorma: rompem els armaris» de l’Assemblea Antipatriarcal. A la marxa també hi han participat col·lectius com l’Esquerra Independentista Mallorca o Feministes en Acció.

Un ajuntament amb 'orgull'

Des de dijous la bandera de l'arc de Sant Martí, insígnia del moviment LGTBI (lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals), oneja al balcó de l'Ajuntament de Palma. A part de la bandera de Cort, també se n'han penjades dues més al Centre Flassaders.

El regidor d’Igualtat i Drets Cívics de l’Ajuntament de Palma, Aligi Molina, va destacar que des de l’Ajuntament es vol donar màxim suport a aquesta celebració per mostrar que «Palma és una ciutat oberta i tolerant i que aquesta és una festa de tota la ciutadania».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.