Setmanari d'informació local - 138 anys

El TSJB suspèn el decret LOMQE de batxillerat perquè no obliga a fer que la Religió sigui optativa

861

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB) ha ordenat la suspensió cautelar del decret que regula el nou currículum de batxillerat de la LOMQE. En concretl la suspensió és motivada per la polèmica relativa a la regulació de l'assignatura de Religió, que el Bisbat demana que sigui inclosa en la llista d'optatives de manera necessària. El Govern té un termini de tres dies per defensar la norma suspesa. El TSJB haurà de decidir llavors si manté la mesura cautelar o l'aixeca.

Si es confirma la suspensió del decret que regula els currículums LOMQE es tornarà a la situació anterior, és a dir, serà obligatori que tots els centres de batxillerat ofereixin l'assignatura de Religió entre les assignatures específiques a escollir opcionalment pels alumnes de primer curs. Amb el nou decret LOMQE no era obligatori que s'inclogués en la llista d'assignatures optatives. Això significarà un caos afegit a la situació que viuen els instituts de secundària en relació amb la LOMQE i als seus nous currículums.

Segons el Bisbat de Mallorca, el fet de no incloure l'assignatura de Religió vulnera el dret que reconeix l'article 27.3 de la Constitució i els acords vigents amb el Vaticà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.